Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Otrolig onsdag

Umgås du helst med drakar, enhörningar, häxor och helgon? Lär dig mer om våra vanligaste sagoväsen! Från 14 år. En onsdag i månaden kl 18:30-20 i Viksjö kyrka.

I böckernas och filmernas värld träffar vi på drakar, enhörningar, häxor, helgon och andra otroliga varelser. Men inte alla vet att många av dem har en historia som går flera tusen år tillbaka i tiden, i folksagor, myter och legender.

Vad är det för berättelser? Hur har synen på berättelser, myter och legender förändrats genom tiderna? Och vad är det för olika varelser man berättat om?

Kom och lär dig mer om våra vanligaste sagoväsen! En vanlig otrolig onsdag inleds med en föreläsning på cirka 30 minuter. Sedan fikar vi och samtalar om ämnet tillsammans.

Datum och program för hösten 2017

Onsdag 27 september Draken - vän eller fiende?
Onsdag 25 oktober Enhörningar och magisk vänskap
Onsdag 29 november Häxor, från processer till Hogwarts
Onsdag 13 december Lucia och andra helgon

Praktiskt

Tid en onsdag i månaden 18:30-20
Plats Viksjö kyrka, Agrargränd 2, Viksjö
Anmälan Du behöver inte anmäla dig innan. Men du är välkommen att höra av dig om du undrar något!

Björn Skogsberg

Viksjö kyrka, Präst