Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Om våra kyrkor

Kyrkorna i Järfälla har sett århundraden av lokalhistoria, levnadsöden och gudstjänstliv. Välkommen att se dig om i kyrkan när du har vägarna förbi!

Kyrkorna i Järfälla församling är både gudstjänstrum och sevärdheter. Varje vecka rymmer de en mängd olika gudstjänster och andakter, samtidigt som de utgör ett rikt kulturarv för hela Järfälla. Kyrkorna är ofta öppna på dagtid, och du kan titta in när du har vägarna förbi.

Boka en visning

Vi erbjuder också kulturhistoriska visningar på olika teman. Särskilt Järfälla kyrka med sin medeltida historia rymmer många spännande berättelser för både barn och vuxna. Ta reda på mer om den tusenåriga dopfunten, den mystiska pyramiden, den spännande historien om Lasse-Maja eller om hur det blir ljud i kyrkorgeln. Läs mer här om våra visningar för skolklasser!