Järfälla församling Besöksadress: Kyrkvägen 8, 17746 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Sökes: tre präster till Järfälla församling

Tre komministertjänster lediga i Järfälla församling på grund av pensionsavgångar.

Efter sammanlagt 50 års tjänstgöring i Järfälla församling går tre komministrar i pension under 2018-2019. Därför söker Järfälla församling tre nya medarbetare som strävar efter att vara i framkant när det gäller utveckling av verksamheter, både nya och befintliga, och som ser samarbete och löpande kunskapsinhämtning som en nödvändighet för utveckling.

Antal / befattning tre komministrar
Anställningsform tillsvidare
Anställningens omfattning 100 %
Tillsättning enligt överenskommelse, dock senast den 1 mars 2019

Om tjänsterna

Som komminister kommer du att tillhöra något av våra kyrkliga arbetslag: Maria kyrka med diakonalt center (Jakobsbergs centrum), Viksjö kyrka (Viksjö centrum) eller S:t Lukas kyrka (Kallhäll).

Som komminister i Järfälla församling tjänstgör du vid gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar och arbetar med konfirmander och själavård i hela församlingen.

I din tjänst kommer du ha stor möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter utöver ovanstående genom till exempel arbete på Jakobsbergs sjukhus, med ungdomar, frivilliga, kyrkvärdar eller genom Bibeläventyret, för att nämna några områden.

Om Järfälla församling

Järfälla församling är en av Stockholms större församlingar med drygt 35 000 medlemmar. Församlingen har ca 80 anställda, och dess geografiska gränser är samma som Järfälla kommuns. Inom församlingen finns fyra kyrkor med församlingshem, ett begravningskapell samt två kyrkogårdar. I kommunen finns det 6 kristna samfund, 2 muslimska församlingar och 1 buddisttempel, varför mycket av vårt arbete är ekumeniskt och över religionsgränserna.

Vi är en församling som gärna ser att våra medarbetare bär med sig olika erfarenhet och bakgrund, eftersom vi är övertygade om att det bidrar till att hålla församlingen levande och inte minst gör mötet med församlingsborna bättre. Vi är en arbetsplats som gärna tar emot praktikanter och vi deltar ofta i utvecklingsprojekt i samarbete med andra församlingar, med Stockholms stift, med Svenska kyrkan centralt och med Järfälla kommun. Järfälla församling är miljöcertifierad och fick 2017 kommunens miljöstipendium.

Krav
Behörig enligt Kyrkoordningen att utöva tjänst som präst i Svenska kyrkan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Kyrkoherde Krister Kappel / 08-580 218 60

Sista ansökningsdag 2018-10-31

Skicka din ansökan till jarfallaforsamling@svenskakyrkan.se