Järfälla församling

Prata med oss

Kontakt

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Miljöstipendium till Järfälla församling

Församlingen har tilldelats 2017 års miljöstipendium från Järfälla kommun för ett engagerat och gediget hållbarhetsarbete.


Järfälla församling miljödiplomerades 2014, och fick diplomet med beröm förnyat 2016. Här kan du läsa mer om församlingens miljö- och hållbarhetsarbete. Eller se filmen nedan!

Församlingen arbetar kontinuerligt för att minska sin miljöpåverkan i stort och smått inom både församlings- och begravningsverksamhet. Genom delägande i Kyrkvinden, som hämtar el från vindkraftverk i Vänern;  genom mässor med hållbarhetstema, som firas i var och en av församlingens fyra kyrkor varje år; genom att plastbanta på de öppna förskolorna; genom att erbjuda fleråriga växter till blomplantering på gravar, ställa om till eldrivna fordon, och bekämpa ogräs på kyrkogårdarna med hetvatten. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om vårt miljöarbete!

Här kan du läsa om stipendiet på Järfälla kommuns Facebook-sida.

Jessica Kempka

Jessica Kempka

Järfälla kyrka, Projektledare

Direkt: 08-580 219 28

Mer om Jessica Kempka…

Samordnare för församlingens miljö- och hållbarhetsarbete