Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Järfälla församling Besöksadress: Kyrkvägen 8, 17746 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Drop in-dop och vigsel

Enkelt, festligt och krångelfritt! Lördag 19 maj kl 10-15 i Viksjö kyrka.

Vill du döpa ditt barn eller dig själv i kyrkan, men får inte riktigt tid till att fixa kalaset? Vill ni vigas festligt och högtidligt, men kommer er inte för eftersom det är så mycket som ska ordnas? 

Då är ni varmt välkomna på drop in-dop och drop in-vigsel i Viksjö kyrka lördagen den 19 maj kl 10-15! Datumet är redan bestämt - och vi bjuder på fikat. Brudparen med sällskap bjuds också på en festlig brudskål alkoholfritt bubbel.

Vad kostar det? Ingenting! Att döpas in i Svenska kyrkan är gratis. För att vigas i Svenska kyrkan krävs att minst ena parten är medlem i kyrkan. Läs mer om medlemskapet och gå med här!

Vad ska vi tänka på? Ta med giltig legitimation! För barn och unga under 18 som ska döpas behövs medgivande från samtliga vårdnadshavare. Om en vårdnadshavare inte kan närvara går det bra med skriftligt medgivande.Om ni ska vigas behöver ni också ha med en giltig hindersprövning från Skatteverket. Läs mer och beställ här!

Läs mer om dopet och vigseln på sidorna nedan. 

Sara Jacobsson Grip

Arbetsledare i Viksjö kyrka, Präst