Diakon 100% tillsvidaretjänst

Järfälla församling söker en diakon på heltid från 1 oktober (eller enl ök) till nyinrättad tjänst. Välkommen med din ansökan senast 15 augusti!

Järfälla församling söker diakon (100 %, tillsvidare) till nyinrättad tjänst (fr.o.m. 1 okt 2020 eller enligt överenskommelse)

Järfälla församling är en av Stockholms stifts större församlingar med drygt 34 000 medlemmar. Församlingen har ca 90 anställda och dess geografiska gränser är samma som Järfälla kommuns. Inom församlingen finns fyra kyrkor, ett församlingshem, ett begravningskapell samt två kyrkogårdar. Som medarbetare har du din dagliga arbetsplats i Maria kyrka, men arbetar med verksamhet över hela församlingen.

Vi är en församling som gärna ser att våra medarbetare bär med sig olika erfarenhet och bakgrund, eftersom vi är övertygade om att det bidrar till att hålla församlingen levande och inte minst gör mötet med församlingsborna bättre. Vi är en arbetsplats som gärna tar emot praktikanter och vi deltar ofta i utvecklingsprojekt.

Vår vision är En församling - tusen möjligheter, och våra ledord är öppenhet, god vilja, ordning, trovärdighet och tillgänglighet.

Om tjänsten

Allehanda förekommande uppgifter inom ramen för befattningen diakon, så som exempel fondansökningar, själavårdande samtal, deltagande i sorgegrupper, besök på äldreboende m.m.

Anställningsform: tillsvidare
Anställningens omfattning: 100 %
Tillsättning: 2020-10-01 eller enligt överenskommelse

Kvalifikationer för tjänsten