Diakon 100% till Järfälla församling

Vi söker en diakon till en tillsvidaretjänst på heltid med fokus på äldre och volontärer. Välkommen med din ansökan senast 30 september!

Om Järfälla församling

Järfälla församling är en av Stockholms stifts större församlingar med drygt 32 000 medlemmar. Församlingen har ca 90 anställda och dess geografiska gränser är samma som Järfälla kommuns. Inom församlingen finns fyra kyrkor, ett begravningskapell samt två kyrkogårdar. Som medarbetare har du din dagliga arbetsplats i Maria kyrka, men arbetar med verksamhet över hela församlingen.

Vi är en församling som gärna ser att våra medarbetare bär med sig olika erfarenhet och bakgrund eftersom vi är övertygade om att det bidrar till att hålla församlingen levande och inte minst gör mötet med församlingsborna bättre. Vi är en arbetsplats som gärna tar emot praktikanter och vi deltar ofta i utvecklingsprojekt.

Vår vision är En församling- tusen möjligheter, och våra ledord är öppenhet, god vilja, ordning, trovärdighet och tillgänglighet.

Nu söker vi en diakon på 100 %, tillsvidareanställning.

Om tjänsten

Allehanda förekommande uppgifter inom ramen för befattningen diakon, så som till exempel själavårdande samtal, andakter, grupper av olika slag (inkl. äldreboende och volontärverksamhet) mm.

Anställningsform tillsvidare
Anställningens omfattning 100 %
Tillträde 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Kvalifikationer för tjänsten

• Diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning
  • Medlem i Svenska kyrkan
  • Tidigare arbete med äldreverksamhet och volontärverksamhet (meriterande)

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30, per e-post till jarfalla.forsamling@svenskakyrkan.se eller per post till
Järfälla församling
177 23 Järfälla

Upplysningar om tjänsten lämnas av den arbetsledande komministern i Maria kyrka Anna Johansson Blomberg, per e-post anna.johansson.blomberg@svenskakyrkan.se eller telnr 08-580 218 87.

Fackliga företrädare
Kyrk-A Rebecca Söderblom, rebecca.soderblom@kyrka.se