Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Meditation

När du mediterar övar du dig i närvaro. Det finns många olika sätt att meditera. Maria kyrka, Jakobsberg.

varför meditera?

När vi mediterar övar vi oss i att vara medvetna om vad som händer, och om hur vi reagerar på händelserna. Ju mer vi övar, desto lättare blir det för oss att behålla jämvikten också i utmanande situationer. Meditation är ett bra redskap för att hitta lugn och energi i vardagen.

Hur gör jag?

Det finns många olika sätt att meditera. Mindfulness, som har rötter i buddhismen, är en metod som de allra flesta känner till idag. Det finns också traditioner som i större utsträckning använder inre bilder. Den ignatianska klostertraditionens andliga övningar (efter jesuit-ordens grundare Ignatius av Loyola, 1491-1556) är en sådan metod.

Järfälla församling håller vägledning i zazen (zenbuddhistisk meditation), och i andliga övningar enligt ignatiansk tradition.

zazen

...

Andliga övningar

hålls under några torsdagar kl 19 i Maria kyrka, Jakobsberg. Ingen anmälan behövs.

Marita Ollén

Maria kyrka, Präst