Järfälla församling Besöksadress: Kyrkvägen 8, 17746 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Kulturverkstan

Musiken öppnar nya världar, och utvecklar hela människan. Sjung, spela och dansa i församlingens egen kulturskola! För både barn och vuxna.

Frågor om kulturverkstan?

Från och med HT18 drivs Kulturverkstan i ett utökat samarbete med Sensus. Välkommen att kontakta Mari Abrahamsson på Sensus Stockholm Gotland om du undrar något! mari.abrahamsson@sensus.se / 0733-83 05 09

När du gör musik gör du så mycket mer än musik: du övar dig i att lyssna och samarbeta, att fokusera och framhärda, att utforska och uttrycka vad du känner. Och det du lär dig har du nytta och glädje av hela livet.

Vad är kulturverkstan?

Kulturverkstan är Järfälla församlings egen kulturskola för sång, spel och barndans. Här kan både barn och vuxna få undervisning av hög kvalitet på orgel, sång, cello, fiol, elbas eller trummor. För gitarr- och pianospel är du välkommen att göra en intresseanmälan, så hör vi av oss om det skulle bli en plats ledig.

Från och med HT 2018 administreras Kulturverkstan i samarbete med Sensus, och din anmälan kommer att slussas vidare till Mari Abrahamsson, Sensus Stockholm Gotland.

Lektioner i sång och spel

Sång- och spellektionerna är 30 minuter långa, och ges en gång i veckan, 12 gånger per termin.  Eleverna får regelbundet möjlighet att uppträda för publik vid både konserter och musikgudstjänster.

Kostnad För barn och unga upp till 18 år: 1900:- / termin
För vuxna: 2300:- / termin
Tid och plats enligt överenskommelse med läraren. De flesta lektioner ges i S:t Lukas kyrka i Kallhäll eller i Järfälla kyrka i Barkarby.
Instrument att öva på eleven behöver ha ett instrument att öva på mellan lektionerna. Vi kan tipsa om instrumentköp.Gör din anmälan till musiklektioner här!

Barndans

I våra dansgrupper är det leken, musiken och rörelseglädjen som är viktigast, och vi undervisar i både klassisk balett och modernare dans! Danslärare är Åsa Diurlin, utbildad och erfaren danspedagog. Är du osäker på nivå? Välkommen att höra av dig!

Praktiskt

Tid och plats torsdagar (tider enligt nedan) i S:t Lukas kyrka.
Kostnad 1100:- / termin (12 lektioner à 45 minuter)
Kläder Vi dansar i tights och top. Till att börja med barfota, så småningom i teknik- eller tåspetsskor.

Barn 5-6 år  torsdagar kl 16:30-17:10 (fortsättning 1)
Barndans med inriktning klassisk balett. Vi tränar på styrka, balans, rörelsekvalitéer och tajming. Gruppen tränas i att lyssna och ta instruktioner på ett lekfullt men samtidigt disciplinerat sätt. Vi tränar också på att lära känna kroppen. Var rörelsen börjar och slutar i kroppen osv.

Barn 7-8 år torsdagar kl 17:15-18 (fortsättning 2)
Barnbalett. Övningarna är utformade efter den klassiska baletten. Vi tränar på att lära in och komma ihåg så mycket som möjligt själva av övningar och koreografi. Vi tränar både på golvet och vid stången. Vi tränar, förutom det som man tidigare övat på, på tempo och taktkänsla samt att följa musikens kvalitéer i rörelserna. Rumsuppfattning och tydliga riktningar övas likaså.

Barn 9 år och uppåt torsdagar kl 18-19:15 (fortsättning 3)
Klassisk balett. Här är lektionerna helt efter den klassiska baletten. Allt som tidigare tränats in fördjupar och förfinar vi. Vi tränar också på uttryck och scenspråk. Gör din anmälan till barndans här!

järfälla Stråkensemble

Att öva sig på att spela tillsammans är lika viktigt som att öva själv på sitt instrument. Dessutom är det ett kul sätt att umgås! I Järfälla stråkensemble får du som spelar fiol, altfiol, cello, kontrabas eller något annat stråkinstrument (kanske har du en nyckelharpa liggande därhemma?) tillfälle till lekfull övning i samspel. Vi spelar både folkmusik och enklare kammarmusik, och framträder regelbundet i församlingens kyrkor.

Praktiskt

Tid och plats Vissa onsdagar från kl 18:30-20:45 i S:t Lukas kyrka, Kallhäll.
Kostnad 1050:- / termin (6 lektioner à 135 minuter)Gör din anmälan till stråkensemblen här!