Järfälla församling

Prata med oss

Kontakt

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Konfirmation i Järfälla

Ta chansen att fundera över livets viktigaste frågor tillsammans med jämnåriga och vuxna. En gång i veckan, på sommarläger, eller inför en spännande resa tillsammans. Anmäl dig här!


Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle att få fördjupa sig i livsfrågor tillsammans med både jämnåriga och vuxna. Här kan du läsa om de olika alternativ vi erbjuder i Järfälla församling. Längst ner på sidan finns ett formulär, där du kan anmäla vilken grupp du är intresserad av.

Här kan du läsa mer om hur konfirmation brukar gå till och vad den innebär.

Konfa helt enkelt

Gruppen träffas kl 16-18 i Viksjö kyrka, varje tisdag då det inte är skollov. Vi blandar mer traditionell konfirmandundervisning med samtalsgrupper, drama, foto, film, musik och mycket annat. Varje träff startar kl 16 med fika, sedan kör vi igång med aktiviteter kring veckans tema. Under året kommer vi att jobba med olika projekt som handlar om hur vi kan göra skillnad för varandra och för världen.
I februari 2018 åker vi på veckoslutsläger.

Start: tisdag 19 septemer kl 16 i Viksjö kyrka
Anmälan: senast 1 september
Avgift: ingen avgift
KontaktJens Alexandersson, 08-580 219 09

Konfa med Sommarläger på åland

Gruppen startar i december 2017, och träffas ungefär en gång i månaden under våren 2018. Höjdpunkten är ett åtta dagars sommarläger på Lemböte lägergård på Åland! Vi åker tillsammans med konfirmander från Tammerfors svenskspråkiga församling. Förutom konfirmandundervisning kommer vi att göra roliga saker tillsammans, sola och bada, leka och gå på upptäcksfärd…

Start: söndag 10 december  
Anmälan: senast 1 november 
Avgift: 2000:- (du kan ansöka om hjälp med avgiften genom församlingens Barn- och ungdomsfond).
KontaktHeli Pruikkonen, 08-580 218 89

 Konfirmander på väg - pilgrimskonfa!

Att vara människa är att vara på väg! Gruppen startar i oktober 2017, och träffas sedan varje onsdag (utom under lov) kl 16:30 - 18:30 i S:t Lukas kyrka i Kallhäll. Under påsklovet gör vi en resa tillsammans till den helige Franciskus hemstad Assisi i Italien, dit många människor från hela världen reser varje år för att vandra i hans fotspår. Franciskus inspirerar fortfarande många att leva i omsorg om både varandra och vår miljö. Under konfirmationsåret kommer vi att jobba med pilgrimstemat, göra vandringar, vara både ute och inne, och uppleva mycket tillsammans. Utmana dig själv på en spännande resa!

Start: onsdag 4 oktober 
Anmälan: senast 1 september
Avgift: 3000:-  (du kan ansöka om hjälp med avgiften genom församlingens Barn- och ungdomsfond).
Kontakt: Marie Ullenius, 08-580 219 11

Stjärnkonfa

En liten grupp för de stora frågorna! Vi träffas en gång på hösten 2017, och sedan på torsdagar kl 16-19 under våren 2018. Detta är gruppen för dig som gillar att träffas i en mindre grupp (upp till åtta personer). Gruppen satsar på kvalitet, trygghet och tydlig struktur på träffarna, och är för dig som är från 14 år och uppåt. Vi pratar om livet och kristen tro, tittar på film och lyssnar på musik. Vi börjar träffarna med fika och avslutar med en kort mässa. Hela familjen är välkommen, om det finns önskemål om det.

Start: torsdag 30 november 
Anmälan: senast 1 november
Avgift: ingen avgift
Kontakt: Gunnar Bjerkli, 08-580 218 90

Samiskt rikskonfirmandläger

Järfälla församling har ansvar för samisk verksamhet i Stockholms stift. Varje år anordnas ett samiskt rikskonfirmandläger under sommaren.
Kontakt: Marita Ollén, 08-580 219 12.

 Ja, jag vill anmäla mig till konfirmation!

Marina Thunholm

Marina Thunholm

Assistent i barn- och ungdomsarbetet, Viksjö kyrka

Direkt: 08-580 219 27

Mer om Marina Thunholm…

Samordnare för konfirmandarbetet