Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Katekumenat - Väg till tro

Längtar du efter att samtala om tro och andlighet? I höst startar en ny omgång av kursen Väg till tro i Maria kyrka, varannan torsdag kl 17.30-19.

Är du nyfiken på kristen tro? Längtar du efter att samtala om tro och andlighet? Då kan katekumenatet i Maria kyrka vara något för dig.

Samtalsgruppen Väg till tro vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro. Under året delar vi våra livsberättelser, och talar om våra tankar och frågor om Gud och tro.

I den tidiga kristna kyrkan var ett katekumenat detsamma som dopundervisning för vuxna, eller undervisning inför vuxenkonfirmation. Då liksom nu är det ett sätt att lära känna sig själv och att lära känna och få kunskap om den kristna tron.

Gruppen kommer att träffas varannan vecka, och avslutas med påsknattsmässan i Järfälla kyrka. Då finns det även möjlighet för den som vill att låta döpa sig, konfirmera sig eller bekräfta sitt dop.

Praktiskt

Ledare Maria Bjerle, präst och Anna Johansson Blomberg, präst