Hemmasittartips

Det är en stor omställning för dig som nu behöver hålla dig hemma, och i längden kan isoleringen bli mycket påfrestande. Här är några tankar och tips från pensionärer i Matteus församling!

Det är förstås en stor omställning för dig som ska hålla dig hemma på grund av coronavirusets snabba spridning. Ingen vet heller hur långvarigt det hela kommer att bli. Isoleringen i hemmet kan i längden upplevas som mycket påfrestande.

Därför har personal från Matteus församling funderat kring vad man kan göra, tillsammans med några pensionärer som bor i Vasastan. Är man runt 75 och ”suttit instängd” ett par veckor har idéerna kring hur man kan hantera sin situation redan börjat ta form.

Samtalen har resulterat i en sammanställning av råd och tips om hur du kan göra det bästa av tiden hemma. Läs expertråden nedan!