Järfälla församling

Prata med oss

Kontakt

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Heliga danser

Cirkeldans i kyrkorummet. En gemensam meditation i rörelse. Maria kyrka, Jakobsberg.


Dansen som andlig uttrycksform har en lång tradition, både inom och utom den kristna kyrkan. Den form av Heliga danser som används inom Svenska kyrkan idag är baserad på folkliga cirkeldanser, med enkla steg och rörelser som är lätta att lära sig. Att dansa heliga danser tillsammans är ett rofyllt, lekfullt och kravlöst sätt att mötas. Inga förkunskaper behövs. 

Dansen sker i kyrkorummet, som en form av bön eller andakt i rörelse. Man kan se det som en andlig övning, som i likhet med bön, pilgrimsvandringar och meditation kan bli en väg att gestalta sin andlighet i det kristna sammanhanget.

prova heliga danser i Maria kyrka

O människa, lär dig dansa, för annars vet änglarna i himlen inte vad de ska göra med dig

Augustinus (354-430)

Järfälla församling bjuder in till heliga danser omkring en lördag i månaden.
Tid kl 10-12
Plats Maria kyrka, Vasavägen 25, Jakobsberg.
Datum för höstterminen 2017: lördagarna 26 augusti,16 september, 14 oktober, 4 november och 2 december.

Delta i dansmässa i S:t Lukas kyrka

Måndagen den 9 oktober högtidlighåller vi S:t Lukas kyrkas 40-årsjubileum genom att fira dansmässan "Din ljusa skugga" kl 18:00. Danserna är enkla, och alla är välkomna att delta. Inga förkunskaper behövs!

I dansmässan medverkar kören Sångfåglarna, Kulturverkstans stråkensemble, samt Åsa Harold på violin och Anders Emilsson på piano. Musiken är skriven av Kristina Hulthén Birkeland och texterna av Kristina Sandgren Furberg. 

EvaMarrit Nerstu

EvaMarrit Nerstu

Maria kyrka, Präst

Direkt: 08-580 219 14