Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Friskvård för relationen (PREP)

Stärk och utveckla parrelationen. Gå en tvådagarskurs i kommunikation tillsammans med din partner!

Att leva ihop är både underbart och svårt. Ett bra sätt att rusta sig för utmaningar i relationen är att tillsammans gå en kurs om kommunikation i nära relationer. Det är också ett sätt för dig och din partner att utvecklas, både som par och som individer.

Är PREP något för oss?

PREP* är en kurs på två heldagar för par som vill satsa på att stärka sin relation. Kursen ger redskap för en bättre kommunikation, vilket minskar risken för destruktiva konflikter. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra. Kursen behandlar teman som

• förälskelse, kärlek, vänskap
  • kommunikation och tala/lyssna-metoden
  • hantera stress tillsammans
  • håll liv i glädjen
  • att vara din partners bästa supporter

Kursen är förebyggande friskvård för relationen, och har formen av ett pedagogiskt program. Den är inte en form av terapi, och lämpar sig därför inte för par som är i kris. Om du och din partner söker stöd för att reda ut svårigheter i förhållandet rekommenderar vi att ni tar kontakt för ett parsamtal.

Vad händer på en PREP-kurs?

På en PREP-kurs varvas korta undervisningspass med samtal och övningar. Gruppen består av högst sex par, och alla samtal sker parvis och inte i grupp. Kursen är uppdelad på två heldagar (kl 9-17) under en termin. Det innebär att deltagarna får möjlighet att prova, öva och reflektera mellan tillfällena.

Praktiskt

Kostnad 900:- / par. Kursmaterial, lunch och fika ingår.
Plats Församlingshemmet vid Järfälla kyrka, Kyrkvägen 8, Barkarby
Tid En kursomgång per termin, två heldagar 9-17.
Datumen för höstterminen 2017 är lördag 16 september och lördag 14 oktober.

*) PREP står för Preparation and Relationship Education Program - på svenska Praktiska Redskap för Engagerade Par. En stor mängd forskningsstudier genomförda under mer än 30 år har visat att för par som tillämpar PREP är sannolikheten att relationen består och utvecklas 50% högre än för andra par.

Britt-Marie Ericsson

Järfälla kyrka, Assistent i församlingsarbetet

Gunnar Bjerkli

Maria kyrka, Präst

Gunnar Bjerkli

Maria kyrka, Präst

Ja tack, meddela mig när det är dags för nästa PREP-kurs!