Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Diakonala centret i Maria kyrka

En oas mitt i Järfällas vardag. Välkommen när du vill, för andakt, samtal och gemenskap. Eller för en enkel fika och lite småprat, en helt vanlig dag.

Diakonala centret i Maria kyrka har öppet alla vardagar i veckan. Du är välkommen när du vill för en enkel fika, för en andakt i kyrkan, eller för att bara sitta med dina tankar en stund. I meditation, vardagsandakter, heliga danser, yoga, kreativt måleri och måltider i gemenskap kan du möta gamla och nya vänner - eller bara vara vilsamt ensam i gott sällskap.

en växtplats

Diakonala centret startades 2013, utifrån en vilja att erbjuda ett sammanhang där människor kan mötas och växa. Här finns en enkel och otvungen gemenskap likaväl som möjlighet till djupare samtal. Centrets olika verksamheter ramas in av korta vardagsandakter och gemensamma måltider. På Diakonala centret kan du få stöd genom sorg och livskriser, rådgivning vid ekonomiska svårigheter och ett sammanhang där du kan växa i din egen takt.

Du behövs! Hör av dig till oss om du är intresserad av att arbeta som volontär.
Här kan du läsa mer om diakoni och Kyrkans omsorgsarbete.

Följ Diakonala centret på Facebook

terminstider för diakonala centrets verksamheter

Höstterminen 2017 pågår Diakonala centrets verksamheter  mellan vecka 35 (måndag 28 augusti) och vecka 51 (fredag 22 december). Avvikande datum för vissa verksamheter anges här.

Sommarcaféet har öppet måndag-fredag klockan 10–15, mellan 19 juni och 25 augusti. Stängt på midsommarafton.

Kafé Maria

Vardagsandakter

Måltider i gemenskap

Veckovila

Fredagsfrid

Språkcafé pågår hela sommaren t.om. v35, har uppehåll v36, och börjar för terminen v37 (måndag 11 september).

Fritt inre måleri pågår under hela sommaren och hösten.

Alla kan sjunga-kör

Vi som jobbar på diakonala centret

Ulrica Carnell

Diakoniassistent, Maria kyrka