Other languages with Google Translate

Jag är fan en Panter (2014)

Svenska kyrkans filmpris 2014 gick till dokumentären ”Jag är fan en Panter”, i regi av Leo Palmestål, Jennifer Jerez och Anders Rundberg.

Om filmen

Dokumentären handlar om stadsdelen Biskopsgården i Göteborg, som har drabbats av flera skottlossningar som lett till dödsfall. Ungdomar i området organiserar sig och bildar Pantrarna, för upprustning av förorten. De kräver delaktighet i beslut som fattas av politiker och tjänstemän. Filmen följer pantrarna genom glädje och sorg i deras kamp för social rättvisa.

JURYNS MOTIVERING

”Med tålamod och närhet skildrar filmteamet Pantrarnas handlingskraft. Filmen visar på det akuta behovet av en vitaliserad demokrati och inspirerar till solidaritet och engagemang. Juryns enade reaktion: Jag vill också vara en panter!”

Produktionsfakta

Regi: Leo Palmestål, Anders Rundberg och Jennifer Jerez.

Längd: 90 minuter

Filmens hemsida

Pantrarnas hemsida

Mer om filmen på filmbloggen

2014 års Jury

• Gorki Glaser-Müller, regissör och skådespelare, utbildad vid Filmhögskolan i Göteborg och Teaterhögskolan i Malmö. Har vunnit ett 10-tal filmpriser.
  • Anne-Louise Eriksson, fil dr. samt rektor vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala.
  • Mikael Ringlander, juryns ordförande samt präst och projektledare för Kultursamverkan, Svenska kyrkan.
  • Charlotte Wells, konstvetare och Svenska kyrkans handläggare för kulturfrågor, samt ledamot av INTERFILM (International Interchurch Film Organization