Socialt ansvar/Diakoni

Här hittar du information om socialt ansvar (diakoni) i Istorps pastorat

Vår diakon Linda Olsson är ansvarig för pastoratets diakonala arbete

Samtal, själavård, bikt, sjukkommunion

Vill du prata med någon med tystnadsplikt, klicka på länken för att komma till samtalssidan.

Gemenskapsgrupp för daglediga

Gemenskapsgruppen för daglediga träffas varannan fredag kl 10-12 i Istorps församlingshem.

Vid frågor kontakta Linda Olsson, 072-210 50 82.

Besöksgrupp

Det kommer att göras en nystart längre fram i vår med besöksgruppen som har legat mer eller mindre nere under covid-19 pandemin.

Vill du vara med att besöka andra församlingsbor eller kanske ha ett besök själv så hör av dig till diakon Linda Olsson 072- 2105082.

Det finns möjlighet för dem som vill besöka andra att gå en kurs på Lärjungagården. Den börjar redan nu i mars!

Handla till andra

Vill du stötta en medmänniska så finns det flera möjligheter att göra detta. Ett sätt, som pastoratet arrangerar, är att skänka grejer som diakon Linda sedan förmedlar till behövande. Det som passar är hygienartiklar, torra matvaror eller kanske ett fredagsmyspaket med exempelvis micro-popcorn och Coca cola eller festis som kan ges vidare till en annan familj som inte har råd att köpa detta.

diakonikassa

Det går bra att skänka pengar till pastoratets diakonikassa. Enklast görs detta via swish till 1231121490 märk inbetalningen med "gåva till diakonikassan".

kollekter

Våra församlingsråd har även beslutat att ett antal församlingskollekter ska tillfalla diakonala ändamål som t ex: Göteborgs stadsmission och Minnamottagningen i Göteborg.