Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Välkommen till världens viktigaste femårskalas!

Vill du bidra till att fler barn får uppleva sin femårsdag och samtidigt ta med dina barn på ett riktigt roligt kalas? För många barn i världen är femårsdagen inte bara en födelsedag; det är en milstolpe. Den som överlevt sin femårsdag har större chans att få växa upp.

Små barn är mycket ömtåliga och behöver mat, rent vatten, sjukvård och trygg omsorg för att klara sig. Svenska kyrkan julinsamling Låt fler få fylla fem! handlar om att ge barn i utsatthet precis just det.

Tillsammans kan vi göra ännu mer för att fler barn ska få fylla fem! Därför bjuder vi in till kalas med fiskdamm, fika och lekar. Vi berättar om barns rättigheter och gåvorna som kommer in går till våra projekt över hela världen för att stärka barns rättigheter och minska fattigdom.

Håll utkik efter världens viktigaste kalas i en församling nära dig.

Här är ett axplock!

Plats: Funbo-Danmark församling i Uppsala stift
Vi börjar med gudstjänst med SMÅ och stora, i kyrkan. I gudstjänsten får alla som vill vara med i ett stjärnspel - som handlar om hur de vise männen kom fram till stallet där Jesus fötts.
Efter gudstjänsten blir det kalasi församlingshemmet, med fika, julgransplundring och fiskdamm.
Tid: 6 januari, kl 11.00

Plats: Kalmar domkyrkoförsamling, Växjö stift
5-årskalas, med  korv med bröd, tårta, ballonger och fiskdamm direkt efter högmässan!
Tid: 6 januari, efter högmässan.

Plats: Tunabergs församling, Strängnäs stift
Tid: 15 januari, kl 15.00

Plats: Kyrkcentrum i Bålsta, Uppsala stift
Börjar med mässa med små och stora kl 11.00 och därefter blir det stort barnkalas efter gudstjänsten med gofika, fiskdamm, pysselworkshops, leksaksloppis mm.
Tid: 15 januari, kl 11-14

Plats: S:t Botvidsgården i Tystberga, Strängnäs stift
Vi börjar med familjegudstjänst på detta tema som följs av en rad aktiviteter.
Tid: 15 januari,  kl. 10

Plats: Habo pastorat, Skara stift
Tid: I vecka 4 ställer Habo pastorat till med 5-årskalas i alla olika verksamheter, för både barn och vuxna i barngrupper, körer, dagledigträffar.

Plats: Slöta kyrka, Skara stift
Tid: Den 22 januari kl 17. Gudstjänst och därefter kalas med kyrkkorv,fika, fiskdamm och fokus på världens allra viktigaste - barnen!