Utsänd Mellanöstern

Johanna Svanelind

Johanna jobbar med Svenska kyrkans regionala program i Mellanöstern. Hon har ett särskilt fokus på vilken roll kyrkorna och religiös dialog spelar i civilsamhället i regionen.

Johanna Svanelind är Svenska kyrkans regionala representant för Mellanöstern med placering i Libanon. Här finns de partners som jobbar regionalt, både kyrkligt och interreligiöst.  Mycket av arbetet handlar om hur vi använder oss av och förhåller oss till religion i försoningsprocesser och utvecklingsarbete.

Johanna har en bakgrund i utvecklingsstudier, arabiskastudier och krigsstudier i England, Palestina och Sverige. Hon har studerat och jobbat med utvecklingsfrågor, konfliktstudier och mänskliga rättigheter i Sverige och MENA-regionen (Middle East and North Africa).

Utsänd period: 2017-

Följ Johanna på Twitter: @jsvanelind