#Friattförändra

Festivalturnén 2018

Under sommaren 2018 har Ageravolontärerna varit ute på turné under parollen ”Fri att förändra”. Turnén hade under året sju stopp och på samtliga ställen har det funnits möjlighet att träffa Svenska kyrkans changemakers och prata om förändring och internationella rättvisefrågor.

Festivalturnén är ett ett återkommande samarbete mellan Svenska kyrkans internationella arbete och Svenska Kyrkans Unga. Under turnén 2018 valde vi att lyfta fram arbetet för kvinnors rättigheter internationellt och vikten av att alla är och får vara med i demokratiska processer. Detta gjordes under parollen #Friattförändra som handlar om att alla människor ska ha möjligheten att organisera sig och bidra till förändring både lokalt och globalt.

Kämpa för kvinnors rättigheter

Under turnén har Ageravolontärerna haft en engagerande aktivitet där du själv fått kämpa för kvinnors rättigheter och ta ställning för en mer jämställd värld. Dessutom har du haft möjligheten att lära känna några av våra changemakers ute i världen och höra om deras arbete och vad de möter för utmaningar.

Turnéstopp 2018