Foto: Pixabay

KONFIRMANDSIDAN

Nyhet Publicerad Ändrad

Här finns tider, information och liknande för dig som anmält dig som konfirmand 21-22

VÄLKOMMEN SOM KONFIRMAND!
Under ett läsår kommer du att få följa med på en resa genom livets stora frågor. 
Och förhoppningsvis ha en hel del kul längs vägen!

VI träffas en helg varje månad. På lördagarna mellan 9 - 12 och på söndagarna mellan 11-16 om inget annat anges. Lite längre ner hittar du alla datum för båda gruppernas träffar. 

Foto: Pixabay

Konfirmationen är till för DIG. Inte för vår skull, eller för dina föräldrars eller mormors skull. Det är därför du som på ett sätt bestämmer hur din konfirmationstid blir. För att hänga med är det bra att vara med så mycket som möjligt, men vi begriper att andra saker kan komma imellan. Om man inte kan vara med på en helg är det därför bra att man meddelar det i ett SMS till Jermunn på 073 - 801 93 67. Skriv då namn och vilken grupp du är med i. 

Du kan också välja att vara med i den andra gruppens träff den månaden. 

Konfirmationen är kostnadsfri, förutom liftkort eller badbiljett på lägret i mars. 

 

TRÄFF ETT - OKTOBER
Den här helgen ägnar vi åt att lära känna varandra, att lära oss mer om kyrkan och grejorna i den, och pratar om världens mest lästa bok!

16 och 17 oktober i Liden.

TRÄFF TVÅ - NOVEMBER
Den här gången träffas båda grupperna ihop i församlingshemmet i Sättna (Kovland) för ett miniläger med övernattning. Vi kommer att åka på en bussresa mot okänt mål, få besök av en gäst, gå på konsert och fira nyår (?!)
Vi träffas kl. 9 på lördagmorgon 27 november och avslutar efter gudstjänsten på första advent runt kl. 16 den 28 november. 
Du skall ha med dig varma kläder, liggunderlag eller madrass och sovsäck och gärna ett par inneskor. Tandborste är också fräscht, men inga möjligheter att duscha finns. 

TRÄFF TRE - DECEMBER
Den här helgen blir dubbelt pinsam - för på lördagen kommer vi att prata om kärlek, sex, vänskap och sociala medier och sånt, och på söndagen är alla föräldrar inbjudna att vara med på gudstjänsten. Efteråt bjuder vi dem på adventsfika och lite andra aktiviteter!

18 - 19 december i Sättna

TRÄFF FYRA
Det är inte lätt att vara människa... Den här helgen pratar vi om vårt självförtroende och självkänsla, om hur man kan hantera sina rädslor och känslor. 
Vi pratar också om bönen och om det vi i kyrkan kallar ”De tio budorden”. 

Foto: Pixabay

22 - 23 januari i Indal.

TRÄFF FEM - FEBRUARI
Den här träffen handlar om dopet - vad är det egentligen?
Vi pratar också om Gud. Vem är det? Kan man tro på Gud? Finns det några problem med att tro? Vad är tvivel? Vad betyder det att vi tror att Gud har skapat allt? 
Då kommer vi också att informera om stora lägret, så då är det viktigt att så många som möjligt kan vara med! 

19 - 20 februari i Liden

TRÄFF SEX - MARS
”STORA LÄGRET”
Båda grupperna åker tillsammans på konfirmandläger upp till Undersåker/Åre. Om allt fungerar som det skall och corona är typ slut kommer vi förhoppningsvis också att åka över till Trondheim. 
Vi åker mitt på dagen den 17 mars och kommer hem sen eftermiddag den 20 mars. Mer exakta tider och info om lägret kommer! Det ni måste tänka på i förväg är att era föräldrar själva måste söka ledigt för er från skolan to-fre. 

TRÄFF SJU - APRIL
Vad händer när man dör? Den stora frågan som sysselsatt mänskligheten så länge vi har kunnat tänka. En jobbig men viktig gång då vi får tänka tillsammans kring livets slut - men också så smått börja fundera över själva konfirmationen!

23 - 24 april i Sättna

EXTRAGÅNG! Typ 7 3/4 (Som i Harry Potter ni vet!)
Den 16 april (Påskafton) träffas båda grupperna i Sättna kyrka kl. 21.00
Vi kommer att fira påsknattsmässa tillsammans, och grundplanen är att de av er konfirmander som inte redan är döpta kommer att döpas tillsammans då! 
Själva mässan börjar kl 23.00

TRÄFF ÅTTA - MAJ
Den här helgen kommer vi att lägga all krut på att utforma era konfirmationer. Det kommer också att finnas utrymme för allt sånt som vi inte tycker att vi har hunnit med någon av de andra träffarna. Även om vi har kört i EN grupp under året delar vi nu upp grupperna igen, så att de som kommer från Sättna kan konfirmeras i sin egen kyrka.

Sättnagruppen träffas 7  - 8 maj i Sättna och 
Indal-Liden gruppen den 14 - 15 maj i Liden

OBS! Alla vet vi att saker och ting kan hända! Alla datum är det vi har planerat, men det kan så klart bli ändringar. Om det skulle inträffa kommer vi att informera er konfirmander så fort som det bara går. 

När blir själva konfirmationen? Och var?

Tyvärr har vi inte redan nu datum för själva konfirmationsgudstjänsterna. Vi räknar med att kunna meddela innan juluppehållet var och när de skall äga rum. Men det brukar bli en lämplig helg i mitten av juni. Vi försöker så långt det går att undvika att den skall krocka med studentfiranden och nationaldagen och annat. 

Vi som jobbar med konfirmanderna är:
Caisa Eriksson, pedagog (Sättnagruppen) - tel 060-53 55 45
Merit Kvist, pedagog (Indal-Liden gruppen) - tel 060-535548
Jermunn Solem, präst - tel 060-535537
Per Eriksson, präst - 060-535535

Foto: Johanna Glamsjö
Foto: Johanna Glamsjö