Foto: Pixabay

"Tryggare kan ingen vara..." Dopets psalmer

Är man kyrko-ovan kan det kännas svårt att hitta bra psalmer till sitt barns dop. Här finns förslagen!

Kanske den mest vanliga och älskade psalmen på dop av barn är nummer 248 - Tryggare kan ingen vara. Den är så vanlig att en del till och med tror att den "måste" vara med. Så är det inte. Men det kan finnas en poäng med igenkännandet. 
https://www.youtube.com/watch?v=OEw7XPLv2kU

En psalm som ALLA kan texten till är nummer 193 - Gud som haver barnen kär. Den psalmen kan också sjungas på melodin "Blinka lilla stjärna".
https://www.youtube.com/watch?v=iRzIzRfFwUk

Indals kyrkas dopfunt. Foto: Gunilla Bystedt

Gud har en famn, en stor, stor famn, och där han sluter in vart barn som döps i Jesu namn. Han säger: Du är min.

Den svenska psalmboken, nr 381

En enkel och fin doppsalm är 381 - Gud har en famn:
https://www.youtube.com/watch?v=shyjI6uRZKA

Självklart finns många andra doppsalmer! Har du en psalmbok hemma kan du kolla på psalmerna 68 - 69, 378 - 386 och om du har en psalmbok med tillägg: 723 - 724.

På sommaren är det omtycket att använda våra älskade sommarpsalmer som "Den blomstertid nu kommer", "I denna ljuva sommartid" och " En vänlig grönskas rika dräkt". 

Prästen och kyrkomusikern hjälper dig också gärna med fler förslag!

Dop

Tre handfullar med vatten. Oavsett om det är en förundrad bebis, en fnittrig konfirmand eller en äldre man, säger Gud - Jag älskar dig - vi hör ihop.

Att tänka på vid dopet - tips från läktaren!

Att ordna ett dop för sitt barn är en fantastisk uppgift! Men det är mycket att tänka på. Här kommer några tips och idéer!

Att låna dopklänning

Dopklänningen är ingen vanlig klänning. Det är en symbol för att växa i sin tro. Har du ingen egen dopklänning i släkten kan du låna en av oss!