Foto: Pixabay

...tänd ett ljus

Nyhet Publicerad Ändrad

Ljuset i mörkret är en av de starkaste bilderna för den kristna tron. I Bibeln kan vi läsa: "Gud är ljus och inget mörker finns i honom." Läs mer här om vår Allhelgonakampanj och om att tända ljus.

Seden att tända ljus på allhelgona är egentligen inte särskilt gammal i Sverige. Men den har kommit att bli oerhört viktig för oss. I denna årets mörkaste tid behöver vi så väl ljuset.

Under tiden fram till allhelgona kommer Indalens pastorat att delta i Svenska kyrkans "Tänd ett ljus"-kampanj. 500 ljus kommer att delas ut i våra församlingar, med en inbjudan att tända dem hemma: 
Till minne av nära och kära.
I bön och tacksamhet.
För egen eftertanke och ro.

Foto: Pixabay

Med ljusen delas också information ut om vad som sker på våra kyrkogårdar och i våra kyrkor under allhelgonahelgen.

I minnesgudstjänsterna på allhelgonadagen tänder vi ljus i kyrkorna för de som avlidit under året i våra församlingar. Kanske vill du att vi också tänder ett ljus för någon annan som du saknar, oavsett om hen bott här eller när hen dött? Då är du välkommen att anmäla detta här nedan!

Här kan du fram till torsdag 31oktober be om att ljus tänds i Allhelgonagudstjänsten för en avliden som du saknar och ber för!

Jag önskar att ljuset tänds i

I pastoratet har vi varje termin en sorgegrupp/leva vidare grupp, där de som förlorat någon får träffas och dela sina känslor, frågor och erfarenheter. Är du intresserad?