Foto: Björn Vilfordsson/BLV-photography

Påsknatten 20 april

Nyhet Publicerad Ändrad

Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden! I nattens mörker segrar ljuset. Vid gravens bredd segrar livet. Kristus har uppstått!

Något av det som är både omöjligt att förklara och grunden hela kyrkan står på, är att Jesus Kristus övervann döden och blev levande igen. Påskens händelser ger oss hopp och glädje. Vi får samlas och fira livets seger över döden i påsknattens mässa!

23.00 Påsknattsmässa i Sättna kyrka
Dop, ljuständning m.m. Konfirmanderna deltar.
Ta gärna med rispapperslyktor till Sättna att skicka upp efter mässan!

Vill du vara med och medverka i påsknattsmässan?

Hör av dig till jermunn.solem@svenskakyrkan.se

Påsknatt i Indals kyrka Foto: Linda Solem
Påsknatt i Sättna. Video: Benjamin Bakthiari

Stilla veckan och påsken i våra kyrkor

Påsken är kyrkans allra viktigaste högtid. Det som hände under det vi kallar stilla veckan och påsken förändrade världen för alltid. Läs mer här om vad som händer i våra kyrkor under dessa dagar!

Dop

Tre handfullar med vatten. Oavsett om det är en förundrad bebis, en fnittrig konfirmand eller en äldre man, säger Gud - Jag älskar dig - vi hör ihop.