Foto: Jermunn Solem

Konfirmandläger

Nyhet Publicerad Ändrad

Här hittar du all information om konfirmandlägret vecka elva!

SNART ÅKER VI PÅ LÄGER TILL HÅLLANDSGÅRDEN!
Hållandsgården ligger i Undersåker utanför Åre. Den som är intresserad av att se hur vi skall bo, kan kolla på deras hemsida: www.hallandsgarden.nu

På fredagen kommer vi att åka med bussen till Trondheim längs den gamla pilgrimsvägen och besöka den fantastiska domkyrkan i Trondheim – Nidarosdômen. Kolla gärna in hemsidan: http://www.nidarosdomen.no/nb-NO/

På lördagen åker vi in till Åre och åker skidor eller badar. På kvällarna har vi diverse aktiviteter av olika slag – allt ifrån grottklättring och midnattsmässa till badtunna och en utflykt till Jerusalem år 33!

På lägret är allt gratis utom aktiviteterna på lördagsförmiddagen, se mer om det nedan, då skall alla välja att antingen vara i backarna eller bada. Ingen får sitta på gården eller i bussen eller så.

Lägret är obligatoriskt för konfirmanderna. Sjukdom eller liknande är såklart giltiga skäl för att vara hemma. Då vill jag prata med föräldrarna. Jag vill ändå ha en anmälan till lägret. Därför kommer alla konfirmander att får en anmälningsblankett på papper hem, som föräldrarna skall skriva på.

AVRESA:
Vi åker torsdagen den 14 mars kl. 13.00 från busshållsplatsen vid Sättna kyrka. Bussen kommer att göra ett uppehåll vid Tempo i Indal ca 13.20 och Lidens kyrka ca kl. 13.40 för att plocka upp dem som hellre vill kliva på där.
KOM I TID så inte alla måste vänta på dig!

HEMRESA:
Vi lämnar Hållandsgården söndagen den 17 mars senast 13.30 och det innebär att vi är hemma vid ca 18 i Liden, 18.30 i Indal och 18.45 i Sättna. Alla tider är naturligtvis ca tider beroende på hur smidiga ni är…

UTRUSTNING/PACKLISTA:
·       Varma, oömma kläder och skor. (Jag menar allvar – inga små rosa fluffjackor och låga gympaskor. Vi skall vara UTE!)

·       Ryggsäck (liten) till matsäck och sittunderlag på lördagen + en egen termos.

·       Toalettartiklar, badlakan och pyjamas/nattlinne (eller vad du nu brukar sova i…)

·       Lakan och örngott (EJ sovsäck, egna kuddar eller täcken! Gårdens regler för att motverka allergier! Vill du ha en egen kudde på bussen går det dock bra.)

·       Inomhusskor (eller tofflor eller tjocksockar eller så…) det kan vara kallt och blött på golvet och det är bra och skönt att ha nåt på sig.

·       Eventuellt badkläder (Det finns möjlighet att bada i vedeldad utomhusbalja för den som vill, så även ni som åker skidor bör ta med sig!)

·       Pengar till liftkort om du vill åka i backarna ca 450kr, eller till badavgift: (Fjolårets priser – KAN ha höjts något!)
Entré upplevelsebad: Vuxen 185 kr, Ungdom (4-14 år) 130 kr.

·       Entré upplevelsebad och Saunaworld: Vuxen 270 kr, Barn 4-14 år 220 kr 

·       Entré gym: 100 kr per person, gymmet ingår när du köper entré till Saunaworld.

·       Fickpengar. (Det finns en liten kiosk med det nödvändigaste på Hållandsgården och en teleautomat. Det kan ju också vara kul om man vill handla något litet i Trondheim, men räkna inte med någon tid till någon jätteshoppingutflykt!)

·       Skidor eller bräda, eller liknande… (Det går att hyra utrustning, men då måste ni meddela oss det innan. Denna kostnad står ni själva för, men vi kommer att stanna på något bra ställe som hyr ut, så att alla får det de vi vill ha!)

·       Badkläder om du vill bada på Upplevelsebadet i Åre istället för att åka i backarna. (se mer om badet på http://www.holidayclub.se/bad-saunaworld) Naturligtvis är det INGA kalsonger under badbyxorna som gäller!!

DETTA SKALL DU INTE HA MED:
·       Saker som låter – dvs. olika musik spelare med högtalare och liknande… Sånt med hörlurar går bra…

·       Sprit, den som blir påkommen med sprit i någon form, kommer OMEDELBART ATT BLI HEMSKICKAD UTAN MÖJLIGHET TILL FÖRHANDLING!

·       Tobak – om du inte har en skriftlig tillåtelse undertecknad av förälder att du får röka eller snusa.

DESSUTOM får ni inte dricka energidrycker på lägret - oavsett om ni är 15 år eller inte! 

Telefon till mig:
Jermunn Solem, präst,

tel. hem – 060 – 57 35 36,

arb. 060 – 910 09,

mob. 073 – 801 93 67

TELEFON TILL HÅLLANDSGÅRDEN:

0647 – 310 10 och 311 44 (Köket)

VI SES SNART!

Har du frågor om lägret? Här kan du skicka till oss ledare!