Kyrkvärd - något för dig?

Kyrkvärdens uppdrag är ett av de viktigaste i kyrkan. En kyrkvärd deltar aktivt i gudstjänsten och ser till att de som kommer till kyrkan känner sig hemma där. Läs mer om kyrkvärdsuppdraget här!

I varje församling finns kyrkvärdar. De är församlingens representanter i gudstjänsten. De deltar aktivt med olika uppgifter i gudstjänsten, som läsningar, böner, nattvardsutdelande, ljuständning m.m. De förbereder också gudstjänsetn tillsammans med präst, musiker, vaktmästare och övriga deltagare. De har hand om kyrkans föremål och ser till att allt är i ordning både före och efter gudstjänsterna. De möter gudstjänstdeltagarna, och ser till att de känner sig välkomnade och hemma i det som skall ske.

Kyrkvärdarna träffas regelbundet under terminerna för att diskutera gudstjänstlivet i församlingen.

Vill du bli kyrkvärd?

I alla församlingarna i pastoratet finns behov av fler som vill fungera i detta roliga och viktiga uppdrag. För att bli kyrkvärd krävs egentligen bara en sak - att du skall bo i församlingen, men skulle det vara så att du känner dig hemma i en av våra kyrkor, men inte bor i församlingen rent geografiskt, går detta alltid att lösa!
Verkar detta intressant så får du gärna höra av dig till pastorsexpeditionen på tel 060 - 910 09, skicka ett mail till indalens.pastorat@svenskakyrkan.se eller använda formuläret nedan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ja, jag vill gärna bli kyrkvärd!

Kryssa för din församling!