Foto: Jermunn Solem

Konfirmand 19-20

Nu kan du anmäla dig till konfirmationen! Konfirmationen är till för dig som kommer att börja i åttonde klass i höst. Tillsammans får vi träffas och prata om tro, tvivel, livet, döden, vem man är och en massa annat.

Vi träffas en gång i månaden från september fram till slutet av maj/början av juni nästa år. Vi läser lördagsförmiddagar 9-12 och på söndagar 11-16. När vi träffas bjuder vi på fika på lördagarna och lunch på söndagarna.

Vi kommer att åka på två läger – ett ”miniläger” på hemmaplan med en övernattning och ett större läger på fyra dagar, då vi bor på Hållandsgården i Undersåker och gör utflykter till Åre och Trondheim.

Vi har två olika grupper – en som främst vänder sig till dig som går på Bergsåkers skola och en som vänder sig till dig som går på Lidens skola. Bergsåkersgruppen träffas alltid i församlingshemmet i Sättna och Lidengruppen träffas olika gånger i Liden och Indal (och Holm om det kommer någon konfirmand därifrån!) så att ingen alltid måste resa långt.

KOSTAR DET NÅGOT?

Nej, konfirmationen är gratis! Det enda som kommer att kosta något är liftkort eller badbiljett på konfirmandlägret i mars.

HUR ANMÄLER JAG MIG?

 

Längst ner på denna sida hittar du ett formulär att fylla i! Skriv in dina uppgifter och tryck på knappen så är du anmäld! Easy-peasy!

OM JAG HAR SÄRSKILDA BEHOV OCH ÖNSKNINGAR DÅ?

Foto: Jermunn Solem

Vi är alla olika. En del har ADHD, andra tycker inte om att sova bort, andra är dyslektiker och gillar inte att läsa – särskilt inte högt! Allt går att lösa och vi är öppna för olika möjligheter så att alla som vill ska kunna delta!

JAG ÄR INTE DÖPT/TILLHÖR INTE SVENSKA KYRKAN!

Inga problem! Alla är välkomna till konfirmationen. Är du inte döpt eller medlem ordnar vi det senare om du väljer att konfirmeras!

JAG BOR INTE I ERA FÖRSAMLINGAR MEN SKULLE GÄRNA VILJA VARA MED ÄNDÅ, GÅR DET?

Ja, det går alldeles utmärkt! Man måste inte konfirmeras i den församling där man bor. Du är välkommen!

MEN, JAG VET INTE OM JAG TROR PÅ GUD!?

Konfirmationstiden är ett tillfälle att pröva vad man tror och tänker. Du behöver inte ha en färdig tro på något sätt för att tycka att det vore intressant och kul att konfirmeras. Om du inte testar – hur skall du då veta hur det är?

NÄR BÖRJAR VI?

Startskottet för konfirmationen är en gudstjänst där vi träffas första gången och har ett kort möte för er konfirmander och era föräldrar efteråt. Där kan ni anmäla er om ni inte gjort det innan och ställa alla möjliga frågor!

För Lidengruppen blir det i Lidens kyrka, 15 september 2019, 18.00 och för Bergsåkergruppen den 1 september 2019, 18.00 

VILKA ÄR MINA LEDARE?

Ansvarig präst är Jermunn Solem – 073 801 93 67

Pedagoger är Merit Kvist och Caisa Eriksson.

 OM JAG HAR FLER FRÅGOR DÅ?

Ja, då är det bara att du hör av dig till jermunn.solem@svenskakyrkan.se

Vi ses!

HÄR kan du enkelt anmäla dig! Fyll i uppgifterna och klicka på knappen!

Konfirmation

Att fundera över livet och vem jag är är alltid viktigt, särskilt när man är tonåring och mycket händer i livet. Konfirmationen är en möjlighet för dig som går i åttan att få tillsammans göra detta.

Bilder från konfirmandlägret 2017

Här samlar vi konfirmandernas och ledarnas bilder från lägret 2017, då vi var till Hållandsgården, Trondheim och Åre!