Dop

Tre handfullar med vatten. Oavsett om det är en förundrad bebis, en fnittrig konfirmand eller en äldre man, säger Gud - Jag älskar dig - vi hör ihop.

Dopet handlar om kärlek. Om Gud som älskar oss, om föräldrar som älskar sina barn och vill dem allt gott, om att vilja bli döpt själv för att besvara Guds kärlek.

I dopet förenas människor med Jesus Kristus för att med honom och hans folk dela korsets och uppståndelsens liv.

Ur Den svenska kyrkohandboken

Hur beställer jag dop?
Om du vill döpas eller låta döpa ditt barn i någon av våra kyrkor, ring till pastorsexpeditionen och beställ tid och plats. Längre ner på sidan finns också möjlighet att anmäla intresse för dop on-line.

I alla våra fyra församlingar finns lokal att låna kostnadsfritt för samling efter dopet. Församlingarna har också dopklänningar att låna ut om ni behöver det.

Dopordningen i Svenska kyrkan

Inledningsorden till dopet.
Tackbön
Evangeliet om Jesus och barnen (Utelämnas om den som skall döpas är vuxen)
Befrielsebönen
Bibelläsning
Psalm
Dopbönen Vatten hälls i dopfunten.
*Trosbekännelsen (Credo)
*Dophandlingen
Välkomnande och överlämnande av dopljus
Förbön
Herrens bön
Välsignelsen
Psalm

Här kan du enkelt anmäla intresse om dop! Tänk på att dopet inte är bokat förrän vi hört av oss till dig fån pastorsexpeditionen!