Other languages with Google Translate

"... och störst av dem är kärleken" (1 Kor 13:13)

När två människor älskar varandra och vill leva tillsammans vill de kanske gifta sig. Äktenskapet är rättsligt reglerat och det kan kännas viktigt att få markera denna satsning inför Gud. Ytterst är det Gud som är kärlekens källa, och därför är det naturligt att både avlägga sina löften och att be för det gemensamma livet i en gudstjänst.

Ibland är vigselgudstjänsten en enkel akt med enbart ett par vittnen. Ibland sker vigseln inom ramen för en stor festgudstjänst med många inbjudna. Vigselgudstjänsten kan hållas i kyrkan, i hemmet, eller någon annanstans. Vigselgudstjänsten är kostnadsfri, och erbjuds alla par där minst en är kyrkotillhörig.

Om ni vill boka tid för vigsel, hör av er till Pastorsexpeditionen/Församlingskontoret på tel. 0581-37850.
Tjänstgörande präst hör sedan av sig till er för ett vigselsamtal i hemmet eller kyrkan.

Inför vigseln skall en hindersprövning göras, detta utförs av skatteverket och kan ta ett par veckor att få. Tag med hindersprövningen till vigselsamtalet.

Det går att hyra församlingshemmet i Näsby eller Klockargården i samband med vigseln.

Läs mer om vigsel i Svenska kyrkan