ÖPPET HUS

2018-10-14

ETT LYCKAT ÖPPET HUS

De många besökarna ca 170 st fick se ett godisregn från kyrktornet trots att solen sken från en klar himmel när pastoratet höll ett Öppet hus i församlingshemmet i Hyltebruk. Bakgrunden till Öppet hus var att väcka ett intresse för dom som sällan deltar i kyrkliga verksamheter och visa vad som erbjuds och att fortsätta att ge inspiration till dom som är idag ideella och aktiva.

En paneldebatt ledd av Rebecca Sellergren där Anna Larsson, Kenneth Benjaminsson och Rolf Kenneryd fick svara på vad kyrkan betyder för dom och vad för utmaningar Svenska kyrkan och pastoratet har i framtiden.

Biskop Fredrik Modéus höll en föreläsning om sin syn och gav tips på hur pastoratet kan försöka få mer ideella och ungdomar i de olika verksamheterna.

Som avslutning i församlingshemmet bjöds alla på varm korv i bröd. För de som önskade kunde man åka buss till Färgaryds kyrka där en mässa hölls och där biskop Fredrik deltog och gospelkörerna sjöng ihop med Åsa och Ulf Nomar.

Ingemar Lund, integrationssamordnare.

Här är lite bilder från dagen.

Öppet hus Bild: Lennart Borg