Terminskonfirmand - Pilgrim

Livet är en resa. Vi går tillsammans! I år med möjlighet till resa till Vadstena/Kolmården . Konfirmation; Mer än du tror

16 september kl 18.30 på S:t Jakobsgården 2020

Informationskväll för alla födda 2006, som är intresserade av konfirmation i Hudiksvallsbygdens församling. Både ungdomar och föräldrar är välkomna till denna träff.

pilgrimSgruppen

Pilgrimsgruppen träffas under höst- och vårtermin, och åker på ett helgläger under hösten.
På påsklovet blir det en spännande pilgrimsresa till Vadstena och Kolmården (för den som vill och kan).
I Kolmårdens djurpark kommer vi ha ett spännande lägerdygn med temat “Wild and Holy”. Vi besöker också Vadstena pilgrimscentrum och lär oss mer om Heliga Birgitta, vårt eget helgon.
Vi bor i Vadstena och gör en pilgrimsvandring i naturreservatet på Omberg.

Vad är en pilgrim?

En pilgrim är någon som är nyfiken och vill upptäcka mer om sig själv, andra människor och meningen med livet och tron. Att vara pilgrim är att vara på vandring. Du får ställa alla dina frågor, lära känna nya kompisar, upptäcka nya platser. Lite äldre ungdomar (faddrar) och vuxna ledare finns till för dig och dina konfakompisar hela året.

Kan alla vara med?
För oss är det viktigt att alla ungdomar känner sig välkomna. Finns det önskningar och särskilda behov så hör av dig till oss, så kan vi tillsammans försöka hitta en lösning som fungerar.

Snabbväg till anmälning

Pilgrimskonfirmation startar 23 september 2019.

Gruppen träffas onsdagar ungefär varannan vecka med början:
23/9 S:t Jakobsgården 16-18.10 (dropinfika och häng från 15.00)

Varje träff börjar med fika sedan kan det bli lek, samtal, film, värderingsövningar, andakt mm.  I ledarteamet finns härliga faddrar (äldre ungdomar) som också kommer att hjälpa till att göra konfirmandtiden både rolig och intressant.

Följande träffar gäller för Pilgrimskonfirmandgruppen 2019/20

16/9 Informationskväll kl 18.30 på S:t Jakobsgården (båda konfirmandgrupperna)
3/10 Pilgrimsdag i Idenor
4-6/12 Helgläger på Rättviks stiftsgård