Jakobs kyrka

Kyrkan är öppen måndag-torsdag 11-16, lördag 12-16 för besök, enskild andakt, och ljuständning. Välkommen in!

Sommar i Jakobs kyrka 22 juni-6 augusti

Öppet: måndag-onsdag, lördag 10-16, torsdag 10-14
Guidning 11, 14 o 15 (ej torsdag)
Fikaservering 13-15.30
Kyrkråttejakt för barn

Kl 12 Middagsbön, Jakobs kyrka.

Kl 12.15 Middagsmässa, ute vid Jakobs kyrka om vädret tillåter, annars inne.

Onsdag
Kl 12 Middagsbön, Jakobs kyrka, därefter Lunchmusik med församlingens musiker. Sitt så länge du vill.

Bild: Magnus Aronsson/IKON

Ett besök i kyrkan är en befrielse. Lugnet där inne står i skarp kontrast till världen utanför. När du kommer in i kyrkorummet kanske du möts av tystnad eller musik. Passa på att njuta och slappna av.

Låt stillheten komma till dig.

När du lämnar kyrkan kanske du har tänt ett ljus i ljusbäraren får med dig någonting från bokbordet eller kanske en känsla. Förhoppningsvis är det något som stärker dig. Det är därför kyrkan står öppen för dig.

Jakobs kyrka, Hudiksvall är öppen året om, månd-torsd 11-15 (sommartid kan det vara andra öppettider)

När du kommer in i kyrkorummet kan det ibland pågå en gudstjänst eller andakt, känn dig fri att sätta dig i bänken och delta. Ibland är det studiebesök av olika slag eller begravning då kanske det kan vara bättre att återkomma lite senare.

Du kanske behöver...
...samtala om tro och tvivel (andlig vägledning)
...någon som ber för dig (förbön)
...be om och få förlåtelse (bikt)
...sätta ord på dina tankar och veta att någon har tid att lyssna

På S:t Jakobsgården nedanför kyrkan finns möjlighet att komma i kontakt med någon som arbetar i kyrkan. Församlingsexpeditionen har öppet vardagar mellan kl 10-12. Vid andra tider kan du ringa på tel 0650-54 07 84 och boka en tid eller så provar du att ringa på dörrklockan. Välkommen!

Hudiksvallsbygdens församling

Församlingsexpedition: 0650-54 07 84 (expeditionstid 10-12)
Besöksadress: S:t Jakobsgården, Olof Bromans gata 8, 824 43 Hudiksvall

Postadress: Hudiksvallsbygdens församling, Box 1022, 824 11 Hudiksvall