Foto: Louise Hedberg/Joakim Carlström/IKON

Drop in dop-vigsel pingstafton 4 juni

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi gör det enkelt och fint, utan praktiska förberedelser. Välkommen lördag 4 juni mellan 10-13 till Hälsingtuna sockenstuga. Dopet/vigseln sker sedan i Hälsingtuna kyrka

Det ska vara enkelt

Tanken med ett Drop in-dop/vigsel är att underlätta. Det ska vara enkelt att låta döpa sig eller sitt/sina barn eller att gifta sig. Det behöver inte ta tid, pengar och kraft i anspråk. Och framförallt - det är aldrig försent!

Vi vill ge möjlighet att på ett enkelt sätt låta alla ta del av dopets gåva eller att ge varandra trohetslöften och få Guds välsignelse över det gemensamma livet framåt.

Behöver vi ordna något?

Dop - Det enda som behövs är personnummer och vid barndop båda vårdnadshavarnas samtycke (underskrift om en målsman inte närvarar vid dopet).
Vigsel - Ring/ringar (behöver inte vara nya) och hindersprövning (kan beställas på skatteverket.se)

Hur går det till?

Drop in-dop/vigsel är enkelt! Vi står för präst, vaktmästare, musiker och solist och ser till att det blir en glad och högtidlig stund.
Den eller de som ska döpas/vigas kommer till sockenstugan, där du/ni möts av en präst som går igenom dop/vigselgudstjänsten och samtalar lite om dopets eller vigselns innebörd. Under samtalet väljs psalmer och eventuell solosång (finns ett urvala att välja bland) och ni följs till  kyrkan och firar en fin dop- eller vigselgudstjänst tillsammans.

Måste vi ha speciella kläder?

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Till dopet går det att låna dopklänning/dräkt om sådant önskas.

får jag/vi ha med oss gäster?

Ja, det går bra att bjuda med den närmaste familjen, några goda vänner och vid dop fadder/faddrar (ca 15 st)

Finns fotograf på plats?

Enklare fotografering kan ordnas av församlingens personal på plats. Önskas det så säg till när du/ni kommer till kyrkan.

Vad händer efter gudstjänsten?

Efter dopet/vigseln bjuder församlingen på saft/kaffe och tårta eller om man så hellre önskar alkoholfritt bubbel och snacks.

Det är bra om du/ni kan göra en föranmälning men det går bra att bara komma också. hudiksvall.anmalningar@svenskakyrkan.se

Glöm inte att skriva om det gäller dop, vigsel eller både ock, namn, antal gäster.  Det kan också vara bra att meddela om det finns allergi om ni vill stanna och fika.

Vid frågor ring församlingsexpeditionen.

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. 1 kor 13:4–7, 13

Jesus i Matt 28

Hudiksvallsbygdens församling

Församlingsexpedition: 0650-54 07 84 (säkrast måndag-torsdag, 10-12)

Besöksadress: S:t Jakobsgården, Olof Bromans gata 8, 824 43 Hudiksvall

Postadress: Hudiksvallsbygdens församling, Box 1022, 824 11 Hudiksvall
E-posthudiksvallsbygdens.forsamling@svenskakyrkan.se

Bankgiro: 111-1541  Swishnummer: 123 515 73 91

Åt mig har getts all makt i him­len och på jor­den. Gå därför ut och gör al­la folk till lärjung­ar: döp dem i Fa­derns och So­nens och den he­li­ge An­dens namn...

Jesus i Matt 28

Dop

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan och en del av den världsvida kristna gemenskapen.

Vigsel, bröllop och välsignelse

Kärleken är mer än en känsla och ni vill bekräfta ert beslut att leva - för alltid - tillsammans. Grattis! Dags att planera vigsel.