Drop in dop-vigsel 19 sept inställt

En möjlighet till dop, vigsel eller både ock, enkelt och fint, utan praktiska förberedelser. Lördag 19 september kl 11-14 i Håstakyrkan och lördag den 7 nov i Jakobs kyrka

Åt mig har getts all makt i him­len och på jor­den. Gå därför ut och gör al­la folk till lärjung­ar: döp dem i Fa­derns och So­nens och den he­li­ge An­dens namn...

Jesus i Matt 28

det ska vara enkelt

Tanken med ett Drop in-dop/vigsel är att underlätta möjligheten för dop. Det ska vara enkelt att låta döpa sig eller sitt/sina barn eller gifta sig. Det behöver inte ta tid, pengar och kraft i anspråk. Och framförallt - det är aldrig försent!

Vi vill ge möjlighet att på ett enkelt sätt låta alla ta del av dopets gåva eller att ge varandra trohetslöften och få Guds välsignelse över det gemensamma livet framåt.

Behöver vi ordna något?

DOP: Det enda som behövs är personnummer och vid barndop båda vårdnadshavarnas samtycke.

VIGSEL: Giltig hindersprövning (Skatteverket.se) och att minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan.

hur går det till?

Drop in-dop/vigsel är enkelt! Vi står för präst, vaktmästare,
musiker och solist och ser till att det blir en fin och högtidlig stund.

De som ska döpas/vigas kommer till kyrkan, där man möts av en präst som går igenom gudstjänsten och samtalar lite om dopets eller vigselns innebörd. Under samtalet väljs psalmer och eventuell solosång (finns ett urvala att välja bland) och ni följs till kyrksalen och firar en fin dop- eller vigselgudstjänst tillsammans.

måste vi ha speciella kläder?

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Till dopet går det att låna dopklänning/dräkt om sådant önskas.

får jag/vi ha med oss gäster?

Ja, det går bra att bjuda med den närmaste familjen, några goda vänner (pga Corona så begränsas antalet tilll 10 st/sällskap).

finns fotograf på plats?

Enklare fotografering kan ordnas av församlingens personal på plats. Önskas det så säg till när du/ni kommer till kyrkan.

vad händer efter gudstjänsten?

Efter dopet/vigseln bjuder församlingen på saft/kaffe och tårta
eller om man så hellre önskar alkoholfritt bubbel och snacks.

Bokning pga Corona

Pga Coronapandemin önskar vi föranmälning. Det finns fyra tider/gång att välja på. Klicka på länken nedan för att komma till bokning av tid eller ring församlingsexpeditionen så hjälper de till att boka. Glöm inte att tala om att det gäller drop in-dagen.
Boka genom Boka.se

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. 1 kor 13:4–7, 13

Jesus i Matt 28

Hudiksvallsbygdens församling