Närbild på ett altarkors med två händer som talar teckenspråk.

Lediga tjänster till vår teckenspråkiga verksamhet i Huddinge församling

Teckenspråkig verksamhet i Stockholms stift med placering i Huddinge församling. Vi söker:

• 100% teckenspråkig präst
  • 100% teckenspråkig medarbetare

Kompetens

• Fullt teckenspråkig med dövkompetens
  • Väl förtrogen med svenska kyrkans tro och liv.

Huddinge församling har fått i uppdrag av Stockholms stift att driva stiftets teckenspråkiga arbete. Vi är glada och stolta över att ha fått det här uppdraget och att det teckenspråkiga arbetet äntligen kan startas upp i Stockholm igen.

Vi söker nu två medarbetare som ska starta, utveckla och driva den teckenspråkiga verksamheten i Stockholms stift, med Huddinge som hemförsamling. Vi söker en präst och ytterligare en medarbetare med kompetens för att arbeta med teckenspråkig verksamhet i Svenska kyrkan.

Om tjänsterna
I ditt arbete i den teckenspråkiga verksamheten kommer du vara med och starta och utveckla verksamheten. Du har ett driv i ditt arbete och får saker att hända. Du vill samarbeta och jobba tillsammans med andra på ett uppmuntrande och inkluderande sätt. Du är självgående i dina arbetsuppgifter och har förmåga att arbeta i team.

Vi ser gärna att du har teckenspråk som första språk men är även öppna för gedigen kompetens inom teckenspråk.

Arbetsplatsen kommer att vara i Klockargården, alldeles intill Huddinge kyrka, nära Huddinge centrum där det finns goda kommunikationer. Teamet kommer att ha möjlighet att röra sig över hela Stockholms stift för att möta lokala behov. Målet är även att hitta lösningar så målgruppen ska kunna ses regelbundet centralt i Stockholm.

Om Huddinge församling
Huddinge församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Det bor drygt 40 000 människor i församlingen och vi strävar efter att ha ett nära samspel med närsamhället. Vi är 20 anställda och många ideella medarbetare. Här är det full fart på verksamhet och en ständig ström av människor i både församlings-lokaler och i kyrkan. Vi har ett stort konfirmand- och ungdomsarbete och ett gediget arbete för barn- och familj. Vi har många kyrkliga handlingar och kyrkans traditionella högtider är levande hos församlingsbor.

Arbetslaget är prestigelöst och tillåtande och vi prövar oss fram. Vi vill vara en kyrka där människor känner sig välkomna och kan hitta sin plats. Tillsammans vill vi bidra till fördjupning i den kristna tron i mötet med de människor som kommer till Huddinge kyrka.

Tjänsterna är tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se, senast 23 oktober. Märk din ansökan ”Teckenspråkig verksamhet”

Vid frågor hör av dig till:
Birgitta Söderberg, församlingsherde; birgitta.soderberg@svenskakyrkan.se eller Annelie Darwich, församlingspedagog; annelie.darwich@svenskakyrkan.se