Universitetskyrkan

För dig som studerar på Södertörns högskola. Vi vill ge rum för livsfrågor och tro och erbjuda mötesplatser. Vi som jobbar i Universitetskyrkan är präster i Svenska kyrkan. Studentprästen finns på plats i rummet kompassen: Tisdagar klockan 11:00-12:00 Torsdagar klockan 14:00-15:00

Universitetskyrkan på Campus i Flemingsberg…
…finns till för dig som är student! Vi vill ge rum för livsfrågor och tro och erbjuda mötesplatser. Studentprästen finns några dagar i veckan på plats på skolan:

Välkommen om du vill boka tid för samtal, byta några ord, bolla någon tanke eller få mer information om vad som händer. Mejla mig: Baldur Baldursson, studentpräst baldur.baldursson@svenskakyrkan.se eller ring/SMS till 07 01 62 98 21.

Samtalsrum finns på Södertörns högskola, nära Harrys böcker – men sedan kan vi också träffas i Flemingsbergs kyrka om det passar bättre.

Stillhetens rum - Moas båge (MA 607)
Högskolan har ställt i ordning ett rum för dig som vill ha stillhet.
Ett rum där din andlighet, tro eller icke-tro får plats. Rummet är alltid öppet och här praktiseras böne- och andaktsformer från olika traditioner i ömsesidig respekt för varandra. Rummet är öppet för alla. I rummet finns möjlighet till ljuständning. I skåpet intill andra livsåskådningars föremål, finns en låda från Universitetskyrkan med böcker, biblar och annat som du kan låna för din andakt.

Second hand–affär
Svenska kyrkans second hand–affär i Flemingsbergs kyrka är öppen tisdagar och onsdagar 14:00–16:00. Här kan du fynda husgeråd, kläder, böcker och mycket annat.

Soppa i Flemingsbergs kyrka
Varje onsdag 17:00–18:00 finns det soppa i Flemingsbergs kyrka som ligger i Flemingsbergs centrum, mittemot entrén till Huddinge sjukhus, cirka 5 minuters promenad från Campus. Kyrkans husmor serverar god och billig kvällsmat á 30 kr, och det finns alltid en vegetariskt alternativ.

Kvällsmässa
Varje onsdag 18:00, direkt efter soppan är de kvällsmässa i Flemingsbergs kyrka. Du hinner alltså både fynda i second hand–affären och äta middag innan mässan börjar.

Ideellt arbete - gemenskap
Vill du göra något för dina medmänniskor? I Svenska kyrkan i Flemingsberg behöver vi ideella medarbetare både i barn- och vuxenverksamheten. Kontakta oss för mer information.

Eller har du en idé som skulle vara rolig att utföra i gemenskap, t ex titta på film, starta en bokcirkel, gå på museum, teater, laga mat tillsammans – då finns det många möjligheter där studentprästen och Universitetskyrkan kan finnas som möjliggörare och medaktör.

Hör av dig till Baldur Baldursson, studentpräst baldur.baldursson@svenskakyrkan.se eller ring/SMS till 07 01 62 98 21.

KoNtakt & information

Baldur Baldursson, studentpräst
070 162 98 21 (endast SMS)
baldur.baldursson@svenskakyrkan.se