Musik i Sommarkväll

Välkommen till sommarens ljuvliga konserter med fri entré i Mariakyrkan, onsdag 18:00 mellan 29 juni och 3 augusti.

29 juni

”Snurra du min värld”

En varm och humoristisk kväll med Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska sånger i fokus. Tillsammans med pianisten Jonatan Bengtsson och sångaren Sonny Enell bjuds det på en musikalisk upplevelse med kärlek till naturen och till livet

Sonny Enell – sång, 
Jonatan Bengtsson – piano

6 juli

”Tango Nuevo”
Hyllning till Piazzolla med Två Deciliter
Fredrik Petrini – gitarr, 
Lars-Åke Gustafsson – accordeon 

Samarbetet mellan Lars-Åke Gustafsson och Fredrik Petrini startade redan 1993, under studietiden på musikhögskolan med tangogruppen Quarteto con fuoco, som spelade argentinsk tango av framför allt Astor Piazzolla.

Kvartetten har blivit duon två Deciliter, och åter igen är det kärleken till Piazzollas musik som står i centrum. Hyllning till Piazzolla är ett program bestående dels av Piazzollas mest berömda och älskade låtar som Libertango, Adios Nonino och Oblivion, men här finns också utrymme för sällan spelad musik t ex Tanti anni prima. Men ett är säkert, Piazzollas musik lämnar dig inte oberörd!


13 juli 

”En hyllning till Clara Schumann”
Gentilia Pop Kårfors – violin, 
Per-Ola Claesson – violoncell, 
Barna Both - piano

20 JULI

”En jazzversion av operan Porgy and Bess”

Denna konsert är en jazzversion av George Gershwins älskade opera Porgy and Bess, som är en av 1900-talets stora musikskatter. Med en gripande handling och örhängen som Summertime, I loves you Porgy, It ain’t necessarily so och många andra har den tolkats i många olika sammanhang. Denna trio sätter upp en förkortad konsertversion av detta verk i en minimal sättning bestående av trumpet, gitarr och kontrabas.

Erik Palmberg – trumpet, 
Fredrik Olsson – gitarr, 
Mats Dimming – kontrabas

27 JULI

“Mirroirs”
Karlakvartetten
Mimmie Törngren och Cornelia Vogel – violin,
Ludvig Dahlström – viola, 
Samuel Lazar Eriksson - violoncell

Karlakvartetten är en stockholmsbaserad stråkkvartett bestående av Mimmie Törngren och Cornelia Vogel (violin), Ludvig Dahlström (viola) och Samuel Lazar Eriksson (cello). De spelar allt ifrån barockmusik till samtida tonsättare och folklåtar.

3 AUGUSTI

”Sommar och saxofon”
Åsökvartetten
Pia Simonsson – sopransax,
Hans Berg – altsax,
Jan Berg – tenorsax,
Peter Lissenko – barytonsax 

Åsökvartetten är en saxofonkvartett som bildades 2020 i Stockholm av en grupp saxofonister som kände det viktigt att sprida denna typ av kammarmusik