Foto: Lukas Lennse

Med anledning av nya allmänna restriktioner

Med anledning av de nya restriktionerna från regeringen måste vi tyvärr meddela att all verksamhet inomhus och utomhus i Svenska kyrkan i Huddinge tills vidare pausas, informerar kyrkoherde Ida Hallström Åsman.

Vi i Svenska kyrkan i Huddinge vill hjälpa till att minska smittspridningen i samhället. Det innebär att alla fysiska samlingar, både gruppaktiviteter inomhus och utomhus, tar paus tills vidare. Detta gäller även gudstjänster, andakter och konserter.

Vi kommer i stället att fira gudstjänst digitalt varje söndag och vid högtider. De digitala gudstjänsterna kommer att publiceras på hemsidan och församlingarnas Facebooksidor samt Youtubekanaler. Våra kyrkorum är också öppna varje söndag för enskild andakt, bön och ljuständning.

Vi följer regeringens beslut om maxantal. Högst 8 personer får vistas samtidigt i kyrkorummet, även vid dop och vigslar. När det gäller begravningar finns det ett undantag så att 20 anhöriga får vara närvarande. Detta gäller från och med 24/11 2020.

Vi finns självklart tillgängliga för enskilda samtal, det går bra att boka via vår växel 08-588 697 00. Växeln har öppet måndag till fredag klockan 9-12 och 13-14. Övrig tid gäller direktnummer eller e-post.

Ta hand om och var rädd om er! Vi ses snart igen!

Med vänlig hälsning,

Ida Hallström Åsman

Kyrkoherde

Om du har frågor kring vad som händer i våra kyrkor i Huddinge pastorat kontakta gärna:

Jerker Ekvall församlingsherde, Trångsund Skogås församling tel. 08/58869900

Birgitta Söderberg församlingsherde, Huddinge församling tel. 08/58869770