Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon: +46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Mariakyrkan - Trångsund-Skogås församling

Mariakyrkan är centralt belägen mitt i Skogås centrum. Kyrkan är en mötesplats med stark diakonal inriktning för alla åldrar.

I Trångsund Skogås församling ligger Mariakyrkan mitt i Skogås centrum och är ett nav för all verksamhet. Här finns Café Maria, barngrupper, körövningar, lunchkonserter, familjeträffar med mera.

Mariakyrkan är Huddinges största kyrka. Kyrkan är en kraftfull och spännande skapelse med svängda former och assymmetrisk planlösning, byggd 1987. Klockstapeln visar vägen till entrén, som leder från Skogås torg, in mot en annan typ av torg i kyrkans inre. Kyrkorummet är ett stort, ljust och luftigt rum och har en imponerande mosaik bakom altaret och högt sittande fönster i form av kluvna spetsbågar med vackra glasmålningar. Sevärdheter är även ljuskransen och Mariaikonen.  I en del av rummet finns det lilla Mariakapellet. I den ljusa och öppna byggnaden finns även café och andra församlingslokaler.

Församlingens andra kyrka: Tacksägelsekyrkan i Trångsund
Församlingens andra kyrka, Tacksägelsekyrkan, är en liten kyrka vackert omgiven av en begravningsplats. Där sker de flesta dop-, vigsel- och begravningsgudstjänsterna.

Fakta om Mariakyrkan

Besöksadress: Skogåstorget 10, Skogås
250 sittplatser , orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider: Måndag 9.00-16.00, tisdag 9.00-13.30, onsdag 9.00-17.30, torsdag 9.00-18.00, fredag 9.00-16.00, söndag 9.00-14.00.
Handikappanpassat: Entré, bil till entré, toalett, hörselslinga, högtalare
Församlingssal: 100 platser (handikappanpassad)
Postadress: Svenska kyrkan Trångsund Skogås, Box 33, 142 21 Skogås
Besöksadress: Skogåstorget 10
Telefon: Växel 08-588 697 00
E-post: trangsund.forsamling@svenskakyrkan.se

Boka dop, vigsel, begravning och lokaler:

Kontakta bokningsenheten på telefon 08-588 697 68 eller 08-588 697 00 (vx), huddinge.bokning@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Kommunalvägen 21, Huddinge
Telefontider och besökstider för bokningen, sommartider, måndag-torsdag 9.00 – 11.30

Titta in i mariakyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i Mariakyrkan med panoramabilder (Nytt fönster).