Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Församlingspedagog sökes till Huddinge församling

Vill du diakonalt utveckla och fördjupa vårt arbete inom Barn- och familj? Välkommen att söka en spännande tjänst som församlingspedagog i Huddinge församling.

Nu söker Huddinge församling efter en församlingspedagog som diakonalt vill utveckla och fördjupa vårt arbete inom Barn- och familj. Välkommen att söka en spännande tjänst hos oss.

Huddinge församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Här bor drygt 40 000 människor och vi strävar efter att ha ett nära samspel med närsamhället. Här finns 20 anställda och många ideella medarbetare. Vi har ett stort konfirmand- och ungdomsarbete, ett gediget arbete för barn- och familj, många kyrkliga handlingar och kyrkans traditionella högtider är levande hos församlingsbor. Vi har också ett rikt musikliv och en välfungerande diakonal verksamhet.

Här är det full fart på verksamhet och en ständig ström av människor i både församlingslokaler och i kyrkan. Vi är extra stolta över vår teckenspråksverksamhet som startar upp nästa år, regnbågsnyckeln, ett högt miljömedvetande och god samverkan inom pastoratet.

Arbetslaget är prestigelöst och tillåtande och vi prövar oss fram. Vi vill vara en kyrka där människor känner sig välkomna och kan hitta sin plats. Tillsammans vill vi bidra till fördjupning i den kristna tron i mötet med de människor som kommer till Huddinge kyrka. Vi skapar rum för barnens eget gudstjänstliv genom ”Barnens gudstjänst” och vi arbetar generationsintegrerande genom ”Fredagsmys”. 

Som församlingspedagog vill vi att du är med och utvecklar det diakonala förhållningssättet inom barn- och familj, det gör du tillsammans med dina kollegor inom 0-18 teamet. Fokus i tjänsten är utveckling i arbetet för barn i åldern 0-12 år samt konfirmander. 

Du kommer att arbeta med bl.a. öppen förskola, fredagsmys, barnens gudstjänst, gudstjänst med små och stora. Du kommer också att medverka i skolkyrka för förskola, låg- och mellanstadiet. Som pedagog kommer du ha ansvar för en konfirmandgrupp.

Du växer av att lyssna på och prata med barn och ungdomar. Du vill berätta bibelns berättelser och ser de som viktiga för våra liv. I mötet med barn, ungdomar och vuxna bjuder du på din tro. Du har ett driv i ditt arbete, kan tänka från ax till limpa och ”få det att hända”. Självklart vill du jobba tillsammans med andra på ett uppmuntrande och inkluderande sätt. Du är självgående i dina arbetsuppgifter och har förmåga att uppskatta arbete i team.

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se, senast 11 oktober 2022. Märk din ansökan Församlingspedagog Huddinge.

Vid frågor hör av dig till Birgitta Söderberg, församlingsherde, på 
tel. 08-588 697 70 eller mejla till birgitta.soderberg@svenskakyrkan.se eller Kristina Wallenberg, HR, på tel. 08-588 697 09 eller mejla till kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se