Foto: Johannes Frandsen_Ikon

FÖRSAMLINGSPEDAGOG I HUDDINGE FÖRSAMLING

Vill du vara med och utveckla det pedagogiska arbetet i vår församling? Välkommen att söka en spännande tjänst som församlingspedagog i Huddinge församling.

 

Huddinge församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Här bor drygt 40 000 människor och vi strävar efter att ha ett nära samspel med närsamhället. Här finns 20 anställda och många ideella medarbetare. Vi har ett stort konfirmand- och ungdomsarbete, ett gediget arbete för barn- och familj, många kyrkliga handlingar och kyrkans traditionella högtider är levande hos församlingsbor. Vi har också ett rikt musikliv och en välfungerande diakonal verksamhet.

Här är det vanligtvis full fart på verksamhet och en ständig ström av människor i både församlingslokaler och i kyrkan. Vi befinner oss i en tid av omformning efter Corona, då vi alla tvingades avstå från mycket. Nu fortsätter vi att tänka målinriktat utifrån Svenska kyrkans syfte och i det arbetet behöver vi pedagogisk kompetens och strategiskt tänkande.

Arbetslaget är prestigelöst och tillåtande och vi prövar oss fram. Vi vill vara en kyrka där människor känner sig välkomna och kan hitta sin plats. Under våren har vi förkovrat oss i tänkandet som kommer från ”Inclusive church”. Tillsammans vill vi bidra till fördjupning i den kristna tron i mötet med de människor som kommer till Huddinge kyrka. Vi skapar rum för barnens eget gudstjänstliv genom ”Barnens gudstjänst” och vi arbetar generationsintegrerande genom ”Fredagsmys” en gång i månaden. I dessa verksamheter behövs du.

Som församlingspedagog vill vi att du bidrar med ett pedagogiskt tänkande i ”0-18”, en arbetsgrupp där du blir en av tre pedagoger, dessutom två präster, en musikpedagog och en musiker. Fokus i tjänsten är utveckling i arbetet för barn och ungdom i åldrarna 3 till 15 år. Konfirmander självklart, men också en nystart i församlingens samverkan med förskola och skola. Du kommer att samarbeta med kommunens fältassistenter. Vi vill att du arbetar strategiskt i kontakten med förskola, skola och kommunen.

Du växer av att lyssna på och prata med barn och ungdomar. Du vill berätta bibelns berättelser och ser de som viktiga för våra liv. I mötet med barn, ungdomar och vuxna bjuder du på din tro. Du har ett driv i ditt arbete, kan tänka från ax till limpa och ”få det att hända”. Självklart vill du jobba tillsammans med andra på ett uppmuntrande och inkluderande sätt. Du är självgående i dina arbetsuppgifter och har förmåga att uppskatta arbete i team.

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter  överenskommelse.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se, senast 10 november 2021. Märk din ansökan Församlingspedagog Huddinge. Vid frågor hör av dig till Birgitta Söderberg, församlingsherde, på tel. 08-588 697 70 eller mail: birgitta.soderberg@svenskakyrkan.se eller Kristina Wallenberg, HR, på tel. 08-588 697 09 eller mail: kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se