Svenska kyrkan i Huddinge

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon: +46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Du kan vara med och hjälpa Kakuma

Situationen för miljontals människor på Afrikas horn är mycket akut. I området råder både klimatrelaterade naturkatastrofer och våldsamma konflikter. Män, kvinnor och barn tvingas att utstå eller utföra våldshandlingar. Människor tappar kontrollen över sina liv.

Svenska kyrkans internationella arbete stödjer medmänniskor på Afrikas horn via samarbeten med lokala kyrkor och organisationer.
Flyktinglägret Kakuma i Kenya är ett exempel där vi verkar. Till Kakuma kommer dagligen nya människor som tvingats lämna sina hem. De allra flesta är kvinnor, små barn och tonårspojkar som flyr från en konflikt de inte vill vara en del av. De vuxna männen lyser nästan helt med sin frånvaro.

De flesta blir kvar i flyktinglägret i många år. Flyktinglägret blir ungdomarnas nya hemort, där de går ut skolan, försörjer sig och skaffar familj.

Svenska kyrkans internationella arbete handlar till stor del om att verka för en normalitet; en meningsfull tillvaro med skola, fritidssysselsättning
och stöd att bearbeta sina svåra upplevelser. Som kyrka har vi ett viktigt ansvar att stödja människor att känna värdighet, mening och hopp.

VILL DU VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD? Genom att swicha din gåva till 1233218658 eller via postgiro 900122-3 märk inbetalningen med K 216, kan du förändra livet för någon som behöver din hjälp.

50 kronor räcker till tre vattendunkar till nyanlända flyktingar eller 200 kronor ger fem skolbarn skolmaterial.

Vi vill genom olika aktiviteter samla in pengar till flyktinglägret Kakuma i Kenya. Om du också vill engagera dig är du mycket välkommen till Den Internationella gruppen här i Huddinge församling. Tag kontakt med  pia.berkman@telia.com  eller  Eva Ajaxén, tel. 08-588 697 98, Eva Ajaxén