Flemingsbergs församling söker vaktmästare -100%

Här i Flemingsberg vill vi som kyrka vara ett Vär(l)dshus med rum för många. Vi som jobbar här är glada över vår kyrka och vår myllrande församling. Vi finns i ett mångkulturellt/internationellt och mångreligiöst område. Det präglar livet i vår kyrka.

Flemingsbergs församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. I församlingen bor cirka 18 000 människor och vi strävar efter att församlingen ska ha ett nära samspel med det mångkulturella och mångreligiösa närsamhället. Flemingsberg är ett utvecklingsområde för internationell forskning, innovationer och utbildning. Här byggs bostäder och infrastruktur, utbildning och forskning växer och ett nytt centrum är under uppbyggnad vid stationen.

Som vaktmästare i Flemingsbergs församling är du en självklar del i det praktiska församlingsarbetet för vår kyrka. Många människor rör sig i huset och vaktmästaren befinner sig mycket i foajén och har en stor social och diakonal roll i att möta besökare.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:
•    Välkomna människor som söker sig till kyrkan.
•    Öppna och stänga morgon och kväll
•    Iordningställa lokaler
•    Inre och yttre fastighetsskötsel samt mindre reparationer av byggnadens inventarier vid behov. Kontakt med fastighetsteamet.
•    Vara kyrkvaktmästare i samband med gudstjänst och förrättningar
•    Viss administration

Förutom tjänstgöring vanliga veckodagar kommer du att arbeta ett antal helger, storhelger och på kvällstid.

Vi söker dig som har förmåga att skapa en varm och trivsam miljö. Du är en lagspelare, men har förmåga att arbeta självständigt, du är positiv och nyfiken. Du har inga problem med att jobbet ibland kan vara fysiskt tungt, praktiskt i sitt utförande eller kräver att du har koll på många saker på en gång. För att trivas i rollen ska du känna dig bekväm i den kyrkliga miljön och kunna möta människor i livets alla skeden på ett värdigt sätt. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Du har gymnasienivå som grundnivå och önskvärt är om du arbetat i serviceinriktade miljöer tidigare. Du har kunskaper i fastighetsskötsel och gärna tidigare erfarenhet som vaktmästare.
Du har gärna körkort behörighet B, är flytande i svenska språket samt har god datavana.

Tjänsten är på 100%, tillsvidareanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan
Är du den vi söker? Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se, senast den 27 november 2022. Märk din ansökan Vaktmästare Flemingsberg. Intervjuer sker löpande.

Kontakt
Församlingsherde Helena Hedlund, på tel 08-588 697 20 eller mail: helena.hedlund@svenskakyrkan.se eller Kristina Wallenberg, HR,  tel 08-588 697 09 eller mail: kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se