Engagera dig i Svenska kyrkans internationella arbete

Situationen för miljontals människor på Afrikas horn är mycket akut. I området råder både klimatrelaterade naturkatastrofer och våldsamma konflikter. Män, kvinnor och barn tvingas att utstå eller utföra våldshandlingar. Människor tappar kontrollen över sina liv.

Svenska kyrkans internationella arbete stödjer medmänniskor på Afrikas horn via samarbeten med lokala kyrkor och organisationer.
Flyktinglägret Kakuma i Kenya är ett exempel där vi verkar. Till Kakuma kommer dagligen nya människor som tvingats lämna sina hem. De allra flesta är kvinnor, små barn och tonårspojkar som flyr från en konflikt de inte vill vara en del av. De vuxna männen lyser nästan helt med sin frånvaro.

De flesta blir kvar i flyktinglägret i många år. Flyktinglägret blir ungdomarnas nya hemort, där de går ut skolan, försörjer sig och skaffar familj.

Svenska kyrkans internationella arbete handlar till stor del om att verka för en normalitet; en meningsfull tillvaro med skola, fritidssysselsättning
och stöd att bearbeta sina svåra upplevelser. Som kyrka har vi ett viktigt ansvar att stödja människor att känna värdighet, mening och hopp.

VILL DU VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD? Genom att swisha din gåva till 1233218658 eller via postgiro 900122-3 märk inbetalningen med K 216, kan du förändra livet för någon som behöver din hjälp.

50 kronor räcker till tre vattendunkar till nyanlända flyktingar eller 200 kronor ger fem skolbarn skolmaterial.

Vi vill genom olika aktiviteter samla in pengar till flyktinglägret Kakuma i Kenya. Om du också vill engagera dig är du mycket välkommen till Den Internationella gruppen i Huddinge församling. Tag kontakt med  pia.berkman@telia.com  eller  Eva Ajaxén, tel. 08-588 697 98, eva.ajaxen@svenskakyrkan.se

Internationellt arbete
Svenska kyrkans internationella arbete är världsomspännande och med en mängd olika målgrupper. Det kan gälla allt från akut katastrofhjälp till mer långsiktigt uppbyggnadsarbete. På hemmaplan kan det handla om stöd och råd till flyktingfamiljer och invandrare.

Internationella grupper
Församlingarnas internationella grupper består av församlingens ombud för internationellt arbete. Det som ligger internationella gruppen varmt om hjärtat är bland annat hur vi kan hjälpa människor i andra länder som inte har samma levnads­villkor som vi har. Andra områden som gruppen jobbar med är rättvisemärkta varor och miljötänkande samt information om var Svenska kyrkan i utlandet finns, så att fler skall veta vart man kan vända sig när man är ute och reser.

Ombud i Flemingsbergs församling
Ombud för det Internationella arbetet i Flemingsbergs församling:
Josefin Svensson. diakon
08-588 698 28.

Ingegärd Martinsson, sjukhuspräst
08-588 698 45.

www.svenskakyrkan.se\internationelltarbete

Ombud för SKUT, Svenska kyrkan utomlands:
Barbro Bergstedt, kyrkorådets ordförande
barbro.bergstedt@bredband.net