Svenska kyrkan i Huddinge

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon: +46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barnens altarskåp

Varsågod att röra!

Barnens altarskåp i Vårby Gårds kyrka
Nu står Barnens altarskåp på plats i Vårby Gårds kyrka. Något som vi sett fram emot länge.

Det är en gedigen praktmöbel i ek vi fått. Altarskåpet är dessutom så komplett man bara kan tänka sig, med de inventarier som behövs för att barn ska kunna leka såväl gudstjänst som dop, konfirmation, vigsel och begravning. De kyrkliga textilierna är formgivna och sydda av Berit Lundqvist, textilkonsulent i Västerås stift.  Själva skåpet tillverkat av Västerås Möbelhantverk.

Varsågod att röra!
Tanken med Barnens altarskåp är inte att det ska användas under gudstjänster eller vid dop, konfirmation, vigsel och begravningar. Tvärtom är det när det inte pågår något särskilt i kyrkorummet som det ska kunna användas. Det är i första hand tänkt för fri lek. Men församlingen kan också använda skåpet som ett pedagogiskt redskap i församlingens olika grupper och när skolor och förskolor gör studiebesök. Som vuxen kanske du också är nyfiken? Varsågod, du är lika välkommen som barnen att "leka" med de olika föremålen och att söka efter och fundera över de många symbolerna!

Altarskåpet är tillgängligt när kyrkan är öppen. Det går också bra att boka in en visning eller ett studiebesök.

Kontakt

Kristina Grahn, präst 08-588 698 56

 

Kristina Hjern, präst 08-588 698 59

 

Josefina Bautista, söndagsskolledare