Är du vår nya kyrkoherde?

I Svenska kyrkan i Huddinge möts människor i alla åldrar för att utforska och dela tro och liv. Här finns engagerade anställda medarbetare och många ideella som gör Svenska kyrkan i Huddinge till en plats där alla är välkomna. Huddinge är en tillväxtkommun, här möts det traditionella och det mångkulturella. Huddinge pastorat består av fyra församlingar – alla unika och speciella, en begravningsverksamhet samt en kyrkoförvaltning. 

De fyra församlingarna är Huddinge, Flemingsberg, Sankt Mikaels och Trångsund-Skogås församling. I pastoratet bor drygt 112 000 människor och vi strävar efter ett nära samspel med samhället. Vi har en omfattande diakonal verksamhet, ett rikt och väl utvecklat musikliv, ett levande barn- och ungdomsarbete, en välskött begravning- och kyrkogårdsverksamhet samt en välfungerande kyrkoförvaltning. 

Vi medarbetare och förtroendevalda är stolta över det vi gör och pastoratets mångfald, vi eftersträvar både närhet i församlingarna och samverkan i pastoratet. Vi söker en ledare som har en vilja att bevara och fördjupa det som pågår och samtidigt en förmåga att utveckla och leda verksamheten in i framtiden. 

Du kommer att leda pastoratet tillsammans med kyrkorådet och ledningsgruppen samt genom samarbete och delaktighet i olika samverkansgrupper. Tillsammans arbetar vi i riktning mot vår vision, våra målsättningar och vår församlingsinstruktion. I din roll skapar du goda och hållbara relationer och har en vilja att kyrkan ska vara en aktiv samhällsaktör. 

Vi söker en mångsidig och trygg ledare – med ett intresse och fallenhet för gott ledarskap, organisation och struktur. Du arbetar för en hälsosam arbetsmiljö och är en teologisk inspiratör. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, du är analytisk och lösningsorienterad, har en vilja att möta dina medarbetare ömsesidigt - med tillit och förtroende. Du är strategisk och långsiktig samt skapar delaktighet och goda relationer Vi vill ha en ledare som har förmåga att leda genom andra, kan ta tillvara var och ens kapacitet och kompetens för att nå den gemensamma målsättningen. Du ser både delarna och helheten i vårt pastorat.

Du har några års chefs- och ledarerfarenhet och har gått en ledarskapsutbildning.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev samt samtycke till behörighetsprövning till hks@svenskakyrkan.se, senast den 28 augusti 2022. Märk din ansökan ”Kyrkoherde Huddinge pastorat”. Vid frågor hör av dig till kyrkorådets ordförande Ann-Marie Högberg, 070- 879 00 93 eller nuvarande kyrkoherde Ida Hallström Åsman på tel. 08-588 697 22.