Funderar du på Gud och livet? I vuxenväg till tro kan du dela dina tankar och lyssna på andras reflektioner.
Foto: Magnus Aronsson - Ikon

Vuxenväg till tro

”Andlig överlevnad” - välkommen till vår podd!

Välkomna till Axbergs församlings podcast ”Andlig överlevnad”. Varför en podd om andlig överlevnad? Det gånga året har påverkat oss i hög grad av pandemin och de restriktioner som följer i dess spår. Vi tvingas avstå det vi värnar om och det vi uppskattar och behöver. I vårt fall handlar det om möjligheten att prata om frågor och funderingar som hör ihop med vår tro. I vanliga fall så gör vi det tillsammans i våra Vuxen Väg till Tro grupper. Nu nöjer vi oss med att samtalet blir i mindre grupp. Vi vill på det här sättet dela med oss av våra tankar och resonemang och hoppas att det bidrar till andlig överlevnad inte bara för oss utan även för dig som lyssnar.

Katekumenatsbön

Gud, Du vet varför jag är här.
Jag vill veta mer.
Jag vill växa
och låta Ditt Ord få tala till mig.
Jag vill lyssna
och ta emot av Ditt överflödande liv.
Jag vill öva mig att ge ord åt min tro.
Hjälp oss alla att vara öppna och respektfulla
inför Dig och varandra.
Amen

https://drive.google.com/file/d/19GTuJ6ZYd2dix1RZOZ10TFv814H8tNR2/view?usp=drivesdk

En samtalsgrupp om tro, liv och längtan. 

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina erfarenheter och dina frågor är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Är du nyfiken, tveksam, intresserad?

I "Vuxenväg till tro"  delar vi varandras livsberättelser och ställer våra frågor om tron och Gud. Ingen fråga är för liten eller för stor utan samtalen får bölja fram då vi gemensamt funderar och utforskar vad det kristna livet kan erbjuda. Det är denna resa som är vägen till tro! Oavsett om du redan kallar dig kristen eller vill pröva dina tankar så kan du vara med i gruppen. Kontakta Simon om du vill veta mer eller vara med. Du hittar hans kontaktuppgifter längst ner på sidan.

BAKGRUND

Hösten 2017 startade Axbergs församling sin första samtalsgrupp ”Vuxenväg till tro”. Gruppen består av 7 personer som har träffats ett par timmar varannan vecka där vi har delat varandras livsberättelser och ställt frågor om tron och om Gud. Vi har fått möjlighet att samtala teologiska frågor på ett avslappnat och tillitsfullt sätt. Vi har också lärt känna varandra genom att leka!

Lärare och samtalsledare är Simon Richardson, som är initiativtagare till Axbergs församlings "Vuxenväg till tro". Gruppen är kopplad till församlingen och vi har firat gudstjänster tillsammans. När den första gruppen slutade var det med stor tacksamhet, för tiden tillsammans, men också med ett visst vemod vi skiljs åt. 

Simon Richardson och Lisa Bystedt som leder Vuxenväg till tro
Simon Richardson och Lisa Bystedt som leder Vuxenväg till tro Foto: Önay Jakobov