Hela gänget på väg upp till Ullavi Klint
Foto: Elisabeth Bystedt

Pilgrimsvandring till Ullavi klint

Veckans höjdpunkt är söndagens gudstjänst. Just denna söndag, 4 oktober 2020, erbjöds en gemenskap med ”extra allt”. Först en ekumenisk gudstjänst med våra vänner från Vallby församling och sedan höstens första pilgrimsvandring i Hovsta pastorat.

Vi var nio personer och fina hunden Agnes som samlades i Klockhammar för att vandra till Ullavi klint. Det var en riktigt härlig oktoberdag, 14 grader varmt och disigt, ja nästan så att det övergår i regn. Simon monterade vandringskorset, vi drar på regnkläder och tar på oss ryggsäckar. Startskottet innan vi börjar gå, är det mest harmoniska man kan tänka sig. Vi sjunger tillsammans, Simon spelar på gitarren, en sång av glädje och förväntan att få börja vandra!

Vandringen är brant och denna dag extra utmanande på grund av hala stenar och rötter. Lennart och Simon leder oss i lagom takt uppför, i samtal, men också i tystnad. Det är pilgrimsvandringens styrka, gemenskapen och samtalen men inte minst tystnaden.

Väl uppe på Ullavi klint njuter vi av en obefintlig utsikt, dimman ligger som en våt filt över nejden. Vi skojar och skrattar och äter vår medhavda matsäck och försöker föreställa oss det vi vet finns där men som vi inte kan se. Simon läser en text ur ”Kristians resa” av John Bunyan och texten blir ett med oss där uppe på berget. Vi blir ett med naturen. Vi saknar två av pilgrimsgruppens eldsjälar, Kerstin och Kjell. Vi garnerar bakelser med Kerstins egenhändigt plockade blåbär. På så vis de är med, inte bara i tanken.

Följ med och se!

Prova gärna på att vandra i gemenskap och att dela tankar och tystnad med andra! En stund utomhus med skratt, eftertanke och samvaro kan betyda mycket. Vi säger ett innerligt tack till Lennart och Simon som tog oss upp på klinten… och ner igen!

Pilgrimsgruppen genom Lisa