Pilgrimsvandring 26-27/8 2021

Pilgrimsgruppen i Hovsta pastorat laddar om!

Mod att våga leva behövs i en tid av pandemi, klimathot och orolighet runt om i världen och i vårt eget land. Pilgrimsvandringen erbjuder möjligheten att reflektera och dela tankar.

Beskrivning av den planerade vandringen:

När det ordnas pilgrimsvandring krävs inget annat än viljan att vara med! Pastoratet bjuder in till en tvådagars vandring med övernattning den 26/8 – 27/8. Vi önskar att såväl pilgrimsgruppen, förtroendevalda, medarbetare och alla som vill känner sig lockade att delta.

Vi har tagit fasta på det vår biskop, Johan, skriver i senaste numret av stiftstidningen Portalen. Biskop Johan skriver bland annat ”Vad händer när förutsättningarna förändras och tillvaron stegvis påminner alltmer om livet före pandemin? Vad får fart omedelbart och vad kräver en ny- eller omstart?”

Tillsammans och under vandring kan vi samtala och dela med oss av tankar, idéer och funderingar. Hur ser vår ny- och omstart ut? Vi har möjlighet till försoning med egna utmaningar, med gemensamma utmaningar och de utmaningar pandemin har givit oss.

Vi delar samtal, tystnad, bön, andakt och måltider. Vilka möjligheter vi ger varandra!

Vandringen:

Dag 1 - vi går från Uskavi till Hammarby bygdegård där vi har bokat övernattningsmöjligheter. På kvällen bjuder pastoratet på en enkel måltid. Har man inte möjlighet att vandra med oss men vill vara med på kvällen för gemenskap och samtal så varmt välkommen!

Dag – 2 vi går från Hammarby bygdegård till Digerberget. Pastoratet bjuder på frukost och tillbehör att göra sig en lunchsmörgås.

Etapperna är en del av bergslagsleden och det är etapp 5 (svårighetsgrad 2) och etapp 6 (svårighetsgrad 2) som vi kommer vandra. Bergslagsledens etapper har tre olika svårighetsgrader,

1. Leden är lättframkomlig och har relativt svag lutning. Etappens längd gör att det är ett bra alternativ för en ovan vandrare.
2. Bra framkomlighet med här finns också vissa nivåskillnader. Etappen kräver viss friluftsvana.
3. Etappen har en hel del stigningar och kräver friluftsvana. Längden gör också att det krävs god kondition.

Kostnad:

Pastoratet står för hela kostnaden förutom den medhavda matsäcken dag 1.

Du anmäler dig senast den 17 augusti till

Kerstin Möller, 070-659 28 46, kerstin.moller50@gmail.com eller

Lisa Bystedt, 072-394 63 40, lisaekorrstigen@gmail.com

Glöm inte att meddela eventuella kostavvikelser och om du vill åka med i bussen. Vill du ansluta till Hammarby behöver vi veta det också.

Varmt välkomna att vandra med oss!

Tomas Rådehed

Program:

Dag 1

Vi samlas vid Lillåns församlingshem kl. 08:00 där vi kliver på bussen som tar oss till Uskavi. Vill man ta sig till Uskavi själv så räknar vi med att börja vandra kl.10:00.

Framme vid Hammarby bygdegård bestämmer du själv vad du vill göra till vi äter gemensam middag kl. 18:30. Efter middagen blir det en kvällsandakt.

Dag 2

Foto: Magnus Aronsson/IKON

Vi börjar dagen med en morgonandakt kl. 08:00 innan vi äter gemensam frukost. Vi räknar med att påbörja vandringen ca kl. 10:00. Vid Digerberget väntar bussen som tar oss tillbaka till Lillåns församlingshem.

Utrustning:

Var och en tar med sig det man behöver för att vandra ca 1,5 mil/dag.

Tänk på

·         Matsäck för dag 1.

·         Sovsäck eller campinglakan

·         Regnkläder