Välkommen till Konfa-08!

Funderar du över Gud eller varför det finns så mycket orättvist i världen? Eller är du bara sugen på att ha kul? Allt får plats i konfan!

Här anmäler du dig till Konfa -08

Ska du börja årskurs åtta och funderar på att konfirmera dig?

I Hovsta pastorat har vi gemensam konfirmation, med deltagare från både Axbergs och Glanshammars församlingar. Vi gör så för att vi tycker det är roligare ju fler vi är!

Vi är ett ledarteam på fyra personer från båda församlingarna, och ledarna är både präster, vaktmästare, församlingsassistenter och musiker.

Konfaåret är upplagt på det sättet att vi ses en söndag i månaden, och då börjar vi med mässa i någon av våra kyrkor och sen har vi vår egen träff, där vi äter lunch tillsammans, leker och har kul och även pratar om och diskuterar livet och tron på olika sätt.

Allt detta leder fram till konfirmationshögtiden i början på sommaren, där vi har en dag med redovisningar om det vi lärt oss samt en dag med konfirmationsmässa. Till båda dessa dagar är familj, vänner och släktingar så klart inbjudna.

Och så åker vi på läger! Läger är något utav det bästa med konfirmationsåret, då man verkligen får chansen att lära känna sina konfirmandkompisar lite extra. På hösten åker vi på ett helgläger och på våren, i påskveckan, gör vi en längre resan. Genom åren har det ofta varit Polen som varit målet, med besök i koncentrationsläger bland annat. Eftersom omvärldsläget är lite osäkert i dessa tider har vi även åkt på en resa till Åre, där man bland annat är ute mycket i naturen och till exempel åker på älgsafari! Vad det än blir för resa så kan vi lova att det blir roligt, ett minne för livet!

Vi hoppas få möta just dig i vårt konfirmandarbete!

//Konfirmandteamet

Vanliga frågor om konfirmationen