Other languages with Google Translate

Är du vår nya medarbetare?

Just nu söker vi en ny kollega till vårt arbetslag. Kanske är det dig vi söker! Läs mer om tjänsten nedan.

Axbergs församling söker
Församlingsherde 100%
Tillsvidareanställning

Bli Axbergs första församlingsherde i Hovsta pastorat!

Hos oss får du möjlighet att leda en stadsnära landsortsförsamling med ett rikt församlingsliv för både barn och vuxna. Vi är en församling med mycket barnverksamhet som vill bli ändå bättre. Vi firar gudstjänst varje söndag i en av våra fyra kyrkor, samt morgon och kvällsmässor.

Uppdraget som församlingsherde innebär:

Att du kommer att leda arbetet i Axbergs församling och dess personal. Du arbetar nära kyrkoherden och församlingsherden i Glanshammar och utgör tillsammans med dem pastoratets ledningsgrupp. På delegation från kyrkoherden kommer du också att ingå i församlingsrådet.

Vi söker en ledare som:

Tycker om teamarbete, har goda sociala egenskaper och sätter personalen i fokus. Vi vill att du har god administrativ förmåga att granska, utvärdera och följa upp arbetsprocesser. Vi värderar dina personliga egenskaper högt, där din empatiska förmåga är förankrad och får sitt utryck genom den kristna tron.

Du har med dig:

- Teologisk grundutbildning.
- Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning eller motsvarande kunskap genom relevant arbetslivserfarenhet.
- Erfarenhet av ledarskap.

Hovsta pastorat

Består av Axbergs- och Glanshammars församlingar, och bildades 1 januari 2018 och består av ca 10 000 medlemmar. Till Axbergs församling hör Hovsta, Axberg, Närkes Kil och Ervalla kyrka och till Glanshammar församling hör Glanshammar, Rinkaby, Lillkyrka och Ödeby kyrka. I Axberg finns ett arbetslag med 22 medarbetare.

Har du frågor?

Närmare upplysning lämnas av kyrkoherde Tomas Rådehed.
Mejladress tomas.radehed@svenskakyrkasn.se

Välkommen med din ansökan!

Maila personligt brev tillsammans med CV, löneanspråk och referenser senast den 5 mars 2020 till axbergs.forsamling@svenskakyrkan.se Skriv ”Ansökan församlingsherde” i ämnesraden.

Intervjuförfarande

Anställningsintervju i församlingen förväntas ske 19-20 mars och i domkapitlet 23 mars.

Axbergs församling
Glanshammars församling